Gündem Türkiye beşik gibi sallanıyor

Türkiye beşik gibi sallanıyor

Paylaş
Türkiye beşik gibi sallanıyor

Muş'ta meydana gelen deprem sonrası artçı sarsıntılar devam ederken Kuşadası'nda da 3.6 şiddetinde deprem meydana geldi

Bitlis’te 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, saat 20.15’te, merkez üssü Ovakışla-Ahlat olan 4.5 büyüklüğünde, orta şiddette deprem kaydedildi.

Haberin Devamı

Bu arada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünün Muş’un Bulanık ilçesi, büyüklüğünün de 4.4 olduğunu bildirdi.

Muş’un Bulanık ilçesinde sabah saat 08.36’dan gece yarısına kadar büyüklükleri 2.4 ile 4.5 arasında değişen 29 deprem kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat depremlerin özellikle Muş’un Bulanık ilçesi ve yakın çevresi ile Bitlis’te kuvvetlice hissedildiğini ve halk arasında tedirginliğe sebep olduğunu dile getirerek, "Bunlar ’iç içe geçmiş depremler’dir. Yani belli bir bölgede gerçekleşen ve yakın zaman diliminde tekrar eden depremlerdir. Bu süreçte aynı bölgede tekrar küçük çapta artçı depremler olabilir. Bu depremlerde genelde can ve mal kaybı yaşanmaz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

KUŞADASI DA SALLANDI

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kuşadası’nda akşam saatlerinde meydana gelen yer sarsıntıları paniğe yol açtı. İlk olarak 17.30’da Kuşadası merkezli 3.6 büyüklüğündeki deprem ile başlayan sarsıntılar, artçı depremler ile devam etti.

Saat 18.00 sıralarında meydana gelen merkez üssü Selçuk olan 2.9 büyüklüğündeki ikinci sarsıntı ile paniğe kapılan bazı vatandaşlar, bir süre ev ve iş yerlerine giremedi.

Kuşadası’nda yaşayan Jeoloji Mühendisi Hasan Yıldız, depremlerle ilgili şunları söyledi: "Kuşadası aktif bir fay hattı üzerinde bulunmaktadır. Bu sebeple bu tür sarsıntıların olması doğaldır. Bu çapta meydana gelen sarsıntılar yer kabuğuna yakın mesafede meydana geldiği için sarsıntı büyükmüş gibi algılanıyor. Oysa 2.9-3.6 büyüklüğündeki depremler düşük şiddetli sarsıntılardır. Vatandaşlarımızın şu aşamada paniğe kapılmalarını gerektiren bir konu yoktur."