Gündem Türkiye bu çığlığı duy

Türkiye bu çığlığı duy

Paylaş
Türkiye bu çığlığı duy

Şanlıurfalı tarım işçisinin oğlu Bakır Ay, tarla çapalarken çok çalışıp İstanbul Üniversitesi'ni kazandı. Ama üniversiteye gidemiyor. Sebep, fakirlik. Bakır “N'olur beni okutun” diye ağlıyor

Liseyi birincilikle bitirdi

Haberin Devamı

Adı, Bakır Ay. 18 yaşında. Şanlıurfa’nın Konuklu beldesinde yaşıyor. 5 çocuklu bir ailenin en büyük oğlu. Ailece tarım işçiliği yapıyorlar. Başkalarının tarlalarında çalışıp üç beş kuruş kazanıyorlar. Bakır liseyi evlerine 8 kilometre uzaktaki Kısas beldesine yürüyerek gidip gelip okudu. Kısas Lisesi’nin son sınıfında girdiği bir sınavda başarılı olunca, bir dershaneye ‘yarı burslu’ olarak gitme hakkı kazandı. Dershanenin kalan parasını da lisedeki öğretmenleri ödedi. Bakır, Kısas Lisesi’ni birincilikle bitirdi.

Çalışkan gencin feryadı

Genç ilk kez girdiği üniversite sınavında da Türkçe - Matematik alanında 497 puan aldı. Yaptığı tercih sonunda İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nü kazandı. Ama Bakır üniversiteye gidemeyecek. Çünkü ailenin oğullarını İstanbul’da okutacak gücü yok. Şu sıralarda tarım işçisi olarak başkalarının tarlalarında çalışmaya devam eden Bakır feryat etti: Hayırseverler n’olur beni okutsun. Bir an önce meslek sahibi olup kardeşlerimi okutmak istiyorum.

Haberin Devamı

Eşber AYAYDIN/AA