Gündem Türkiye bu parayı konuşuyor

Türkiye bu parayı konuşuyor

Paylaş
Türkiye bu parayı konuşuyor

Ercişli afetzede, yardım kolisinin içindeki nevresimin arasında yanlışlıkla gönderilen 5 bin lirayı iade etti, adını da gizledi

Silivrili diş hekimi Cemil Metin, Van’a yardım kolisi hazırlayıp belediyeye teslim etmiş, bir nevresimin içinde 5 bin lira kaldığını sonradan fark etmişti. Yardım TIR’ının yola çıktığını öğrenince de paradan umudunu kesmişti.

Haberin Devamı

Ancak dün, “Yardımlar yağmalanıyor” iddialarına inat müjdeli haber geldi. Ercişli bir afetzede, koliden çıkan parayı bulup Büyükçekmece Belediyesi’ne iade etti. Adını gizli tutan depremzedeye ödül verileceği açıklandı.

VAN 7.2’lik depremle yıkıldı.. Yüzlerce insan hayatını kaybetti, binlerce bina yıkıldı. Türkiye’nin her yerinden Van’a yardım yağdı. ‘Van’da gönderilen yardımlar yağmalanıyor’ haberlerini tekzip edecek güzel ve insanlık dolu bir haber geldi şehirden... Van’da bir depremzede yardım için İstanbul’dan gönderilen nevresimin içinde bulduğu 5 bin lirayı iade etti.

Geçen hafta Silivri’de oturan diş hekimi Cemil Metin, Van’a gönderilmek üzere evindeki bazı eşyalardan bir paket yapıp Silivri Belediyesi’ne götürdü. Burada toplanan yardımlar Büyükçekmece Belediyesi’nin TIR’ları ve aynı anda diğer belediyelerin de araçları ile Kadıköy’e gönderildi. Ancak Cemil Metin, yazdığı kitabı bastırmak için biriktirdiği parayı, depremzedelere gönderdiği yardım kolisinde unuttuğunu fark etti. Parasını geri alabilmek için TIR’ların bulunduğu Kadıköy’e gitti fakat yardım TIR’larının yola çıktığını öğrendi.

Haberin Devamı

‘İSMİNİ AÇIKLAMADI’

‘Artık yapacak bir şey kalmadı’ diye düşünen Cemil Metin’e Van’dan müjdeli bir haber geldi. Gönderdiği nevresimin içinde unuttuğu parayı bulan ve isminin açıklanmasını istemeyen depremzede parayı Erciş’teki Büyükçekmece Belediyesi görevlilerine geri getirdi. Belediye çalışanları da haberi İstanbul’daki Metin’e ulaştırdı.

Cemil Metin, bu davranışın Van’daki yağma görüntülerine karşı çok güzel bir mesaj olduğunu söyledi. Metin, ‘’Yazdığım son kitabın baskısı için biriktirdiğim 5 bin TL’yi kaybolmasın diye bir nevresimin içine koymuştum. Eşim de bunu unutarak o nevresimi de yardım kolisine koymuş’’ dedi. Örnek davranış sergileyen bu kişiyle tanışmayı çok istediğini söyleyen Metin, yaşadığı mutluluğun buruk bir mutluluk olduğunu, burada paranın bir önem taşımadığını ifade ederek, ‘’Depremzede kardeşimizin bu davranışı Van’daki yağma görüntülerine karşı çok güzel bir mesajdır. Çok zor durumdaki bu depremzedenin davranışı tüm insanlara örnek olmalıdır’‘ diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İŞTE TÜRKİYE BU’

Yardımları Van’a ulaştıran Büyükçekmece Belediyesi’nin Meclis Grup Başkanvekili Şükrü Tanış, 5 bin TL’yi sahibine ulaştırmak üzere teslim aldı. Tanış, “O depremzede geldi, ‘Aldığım yardımın içinden 5 bin lira para çıktı’ dedi. Parayı gönderen kişi kimliğini açıklamak istemiyor. ‘Ben yardımı aldım. O nevresimi gönderenden Allah razı olsun’ dedi. İşte Türkiye bu...” Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de, parayı iade eden depremzedeye bir ödül verileceğini söyledi.

HABERTÜRK