Yaşam Türkiye'de bir ilk! Mangala oyunu film oldu

Türkiye'de bir ilk! Mangala oyunu film oldu

Paylaş
Türkiye'de bir ilk! Mangala oyunu film oldu

Dünya zeka oyunları tarihini değiştirecek bilgilerin yer aldığı, 6 bin tarihi kaynak taraması yapılarak hazırlanan, 10 yıla yayılan emeğin ürünü Mangala Oyunu Belgesel Filmi Serkan-Serdar Ceyhan kardeşlerin anlatımı ile yayınlandı. Mangala Oyunu Belgesel Filmi oyun kavramını anlatan Türkiye'de hazırlanmış ilk film olma özelliğini taşıyor

Mangala Türk zeka ve strateji oyunu ve kuralları nasıl ortaya çıktı? Mangala Türk zeka ve strateji oyunu markası nasıl doğdu? Serkan ve Serdar Ceyhan kardeşler 2 milyon kişiye oyun kurallarını nasıl öğretti? Dünyanın en eski zeka oyunu mangala mı? Merak edilen tüm sorular Mangala Oyunu Belgesel Filmi ile cevap bulacak.

YILDA 400 BİN ÖĞRENCİ SEÇİYOR

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı zeka oyunları seçmeli dersi müfredatında yer alan Mangala oyununun yeniden kültürümüze kazandırılması, yaygınlaştırılması, tarihçesi, oyun kültürü ve nasıl oynandığının anlatıldığı Mangala Oyunu belgesel filminin Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda gösterilmesi uygun bulunmuş. Zeka oyunları dersini her yıl 400 bin öğrenci seçiyor.

FİLMDE KİMLER YER ALIYOR?

Belgesel filmde Sunay Akın, Prof.Dr. Klaus Schmidt, Dr. Muazzez İlmiye Çığ, Prof.Dr.Nurhan Atasoy, Prof.Dr.Abdulvahap Kara, Prof.Dr.Öcal Oğuz, Prof.Dr. Nilüfer Narlı, Türk Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu, Yrd.Doç.Dr. Rıfat Ergeç, Maksat Shotay, Oyun ve Oyuncak Araştırmacısı Ceren Göğüş, Halk Bilimci Gonca Tokuz, Folklor Araştırmacısı Nilüfer Zeynep Özçörekçi Göl, Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt, Go ve Strateji Derneği Başkanı Mehmet Emin Barsbey, Mangala Oyunu Derneği Başkanı Serkan Aziz Ceyhan ve Türkiye’deki tek Mangala Oyunu Araştırmacısı Serdar Asaf Ceyhan yer alıyor.

>>> Mangala Oyunu Belgesel Filmini izlemek için tıklayınız

Haberin Devamı