Beden Sağlığı Türkiye'de ilk! Parkinson için egzersiz videosu

Türkiye'de ilk! Parkinson için egzersiz videosu

Paylaş
Türkiye'de ilk! Parkinson için egzersiz videosu

Bugün 11 Nisan Dünya Parkinson Günü... Parkinson hastalığının tanımlanmasının 200. yılında Türkiye’de ilk kez hastalara özel egzersiz videosu hazırlandı

Yavaş ilerleyen ve beyin hücrelerinde kayıp ile seyreden

Haberin Devamı

Parkinson hastalığı

hareketlerde yavaşlamayla kendini gösteriyor. Uzmanlar, Parkinson hastalığının tedavisinde ilaçların düzenli kullanımı kadar düzenli egzersiz yapmanın da çok önemli olduğunu vurguluyor.

Egzersizin herkes için sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olduğunu belirten Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Genel Sekreteri ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Okan Doğu şunları söyledi:

EGZERSİZ ÇOK ÖNEMLİ

“Parkinson hastaları için egzersiz sadece sağlıklı yaşamın bir parçası değil, denge, hareketlilik ve günlük yaşam aktiviteleri için hayati önem taşır. Egzersiz iki yönde yarar gösterir. Birincisi Parkinson belirtilerinin bir kısmını düzeltebilir. Araştırmalar egzersizin yürüme, denge, titreme, esneklik güç ve motor koordinasyonu iyileştirebildiğini göstermektedir. İkincisi ise hastalığın ilerlemesini engelleyebilme özelliğine sahiptir. Hareketlerin daha iyi hale gelmesi düşme riskini azaltır. Düzenli bir egzersiz programı ise hareketlerin daha iyi olmasını sağlar. Birçok araştırma düzenli egzersiz yapan bireylerin beyinlerinde yaşlanmaya ilişkin değişikliklerin daha az olduğunu göstermiştir.”

Haberin Devamı

PARKİNSON HASTALARINA ÖZEL VİDEO HAZIRLANDI

Prof. Dr. Okan Doğu, “Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği olarak tüm hastalarımızın faydalanabilmesi için ARİS (Ali Raif İlaç Sanayi) koşulsuz desteğiyle egzersiz videoları oluşturuldu" açıklamasında bulundu.

İŞTE O VİDEO: