Siyaset 'Türkiye elindeki son kozu kaybetmiş olur'
Paylaş
'Türkiye elindeki son kozu kaybetmiş olur'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin açıklayacağı demokratikleşme paketinde Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasına fırsat verecek bir maddenin yer almasının endişe verici olduğunu belirterek, "Bu olursa Türkiye elindeki son kozu da kaybetmiş olur" dedi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Batıpark Spor Salonu’ndaki partisinin Kahramanmaraş İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede gündeme ilişkin konuşan Destici, yarın açıklanması beklenen demokratikleşme paketi hakkındaki endişelerini anlattı. Türkiye’de demokrasiyi bir adım ileriye taşıyacak her türlü konuya destek vereceklerini belirten Destici, "Demokratikleşme paketi gerçekten ülkemizde demokrasiyi bir adım da olsa ileri götürecek bir paket mi olacak?

Milletin taleplerini, milletin isteklerini, milletin ihtiyaçlarını öne olacak bir paket mi olacak? Ya da; Türkiye’yi hem içerde hem dışarıda daha güçlü bir hale getirecek, insanların inançlarını özgürce yaşayabilecekleri, fikirlerini özgürce söyleyebilecekleri bir paket mi olacak? Ya da bir takım çevrelerin taleplerini içinde barındıran bir paket mi olacak. Bizim Büyük Birlik Partisi olarak endişemiz bu. Ayrıca bu paketin içerisinde birincisi KCK’lıları, PKK’lıları ve Apo’yu affedecek yasal, hukuki bir düzenleme olacak mı olmayacak mı? Bir kere bunu istiyoruz" dedi.

Paketin içerisinde Heybeliada’da Ruhban Okulu açılmasına izin verecek bir maddenin hem buradaki insanlar hem de Türkiye için kaygı verici olduğunu ifade eden Destici, şunları kaydetti:

"Hem Türkiye, hem Yunanistan Lozan’da belirtilen hakları verecekler. Bunlar neler, birincisi Türkçe dilini konuşma ve eğitim hakkı. İkincisi din adamlarını kendi seçme ve belirleme hakkı. Üçüncüsü vakıf mallarının iade edilmesi. Dört, başta mülkiyet hakkı olmak üzere, o ülkenin eşit vatandaşı olma hakkı. Şimdi bakıyoruz; Yunanistan bunların hiçbirisini vermemiş. Türkiye vakıf mallarını vermiş, eğitim hakkını vermiş, mülkiyet hakkını vermiş. Diliyle konuşma ve eğitim yapma hakkını vermiş. Bütün haklarını vermiş. Din adamlarını kendi belirlemelerine müsaade etmiş. Türkiye’nin elinde sadece bir tane koz kalmış, o da Heybeliada ruhban okulunun açılması. Eğer yarın açıklanacak olan bu pakette, Heybeliada’da ruhban okulunun açılmasına bu hükümet fırsat verirse aynen Batı Trakya’daki kardeşlerimin söylediğini söylüyorum. ’O zaman biz tamamen yalnızlığa itilmiş oluruz. Kendimizi terkedilmiş, aldatılmış, olarak hissederiz. Çünkü Türkiye’nin ve bizim elimizde artık başka hiçbir koz kalmıyor’ diyorlar. Paketi hazırlayanların buna çok dikkat etmesi gerektiğini söylüyorum."

Mustafa Destici, konuşmasının ardından BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin gelişmeleri anlattı. Öç alma duygusuyla hareket etmediklerine değinen Destici, amaçlarının suçlu ve kusurlular varsa bunların bulunarak adalet önünde hesap vermesinin sağlanması olduğunu söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2009 yerel seçimleri öncesinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden partinin onursal Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına, kaza sonrasından buyana haberleri ile gelişmeleri kamuoyuna yansıtan basın mensuplarına plaket vererek teşekkür etti. Aralarında DHA muhabirlerinin de bulunduğu basın mensupları, plaketlerini BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den aldı. Yapılan kongreye tek aday olarak katılan Alparslan Kutsal başkan seçildi.


Lütfi YIKAN/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

Haberin Devamı