Gündem Türkiye farkı!

Türkiye farkı!

Paylaş
Türkiye farkı!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilme emrini vermekle suçlanan Veliaht Prens Selman’ın Arjantin’deki zirvede gördüğü ilgi şaşırttı. Bir tek Türkiye mesafeli duruşuyla farkını ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı zirvenin yapılacağı Costa Salguero Fuar Alanı’nın girişinde Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri karşıladı. Oturum öncesi liderler aile fotoğrafı çektirdi. Bu sırada ABD Başkanı Trump ile Erdoğan, ayaküstü sohbet etti.

Haberin Devamı

TARTIŞMALI İSİM

Zirvenin en tartışmalı ismi; Suudi Veliaht Prens Selman’dı. İstanbul’daki Suudi Başkonsolosluğu’nda devlet görevlileri tarafından 2 Ekim’de vahşice katledilen ve cesedi halen bulunamayan Kaşıkçı skandalına rağmen Selman’a, özellikle ‘sıkı müttefiki’ Trump yakın ilgi gösterdi.

ŞAKALAŞMALAR...

Ölüm emrini vermekle suçlanan Selman ile Rus lider Putin’in şakalaşmaları da zirveye damgasını vurdu. Türkiye ise vahşi cinayete yönelik tavrından taviz vermedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Prens Selman’a son derece mesafeli davranarak kararlığını ortaya koydu.

Dünyaya defalarca “Kaşıkçı cinayeti aydınlatılmalı, sorumlular yargılanmalı” çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok liderin aksine Selman’ın önünden böyle geçti.

Haberin Devamı

Fransa lideri Macron ile Selman’ın ayaküstü samimi sohbeti kameralara takıldı. Macron, Prens’e “Beni hiç dinlemedin” dedi. Selman “Hayır tabi ki dinledim” diye yanıt verdi.

Prens ile çekilen bu fotoğrafı Prens ile Putin’in ‘çak’ yaparken çekilen bu fotoğrafı çok konuşuldu.