Spor Türkiye-Hırvatistan maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta? İşte muhtemel 11'ler

Türkiye-Hırvatistan maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta? İşte muhtemel 11'ler

Paylaş
Türkiye-Hırvatistan maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta? İşte muhtemel 11'ler

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takımımız 5 Eylül'de Hırvatistan ile Eskişehir'de karşılaşacak. Peki, Türkiye-Hırvatistan maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta? Mücadele şifresiz mi yayınlanacak?

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda 11 puanlı A Milli Takımımız, Hırvatistan ile karşılaşacak. Hırvatistan karşısında A Milli Takım kariyerinde kendi sahamızdaki ilk karşılaşmasına çıkacak olan Lucesu, Türkiye'deki ilk karşılaşmasından galibiyetle ayrılmak istiyor. Geçen yıl kullanıma açılan statta daha önce yapılan özel maçta A Milli Takım, Moldova'yı 3-1 yenmişti. Hırvatistan karşılaşması ise Türkiye'nin bu stattaki ilk resmi maçı olacak.

Türkiye-Hırvatistan maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta?

5 Eylül Salı (bu akşam) saat 21:45'de başlayacak mücadele TV8'den canlı olarak ekranlara gelecek.

A Milli Takımımızın, 5 Eylül 2017 Salı günü Hırvatistan ile Eskişehir'de oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu karşılaşmasını, Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Viktor Kassai yönetecek. Eskişehir Yeni Stadyumu'nda 21.45'te başlayacak müsabakada Kassai'nin yardımcılıklarını Vencel Toth ve György Ring yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Adam Farkas olacak.

İŞTE MUHTEMEL 11'LER


Türkiye: Volkan Babacan, Kaan (Şener), Mehmet Topal, Çağlar, İsmail(Caner), Emre, Selçuk, Nuri, H.Çalhanoğlu, Arda, Burak

Hırvatistan: Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivaric, Modric, Kovacic, Brozovic, Perisic, Kramaric, Mandzukic

KAAN SAĞ BEKE ŞENER KULÜBEYE


Sağ bekte Kaan Ayhan, stoperde Topal ile Çağlar, solbekte İsmail’in oynaması bekleniyor. Ancak İsmail’in yerine Caner’in de görev alma olasılığı yüksek. Orta alanda Emre Belözoğlu’nun yanında bu kez Selçuk İnan ve Nuri’nin yer alacağı bildirildi. Sağda Hakan Çalhanoğlu, solda Arda Turan’ın, ilerde de Burak Yılmaz’ın sahne alacağı belirtildi. Rumen hoca bu şekilde topu mümkün olduğunca kontrol etmek ve rakibe boş alan bırakmak istemiyor. Oyunun merkezinde Emre Belözoğlu sorumluluğu olacak, hücuma ise Hakan ile Arda yön verecek.

HIRVATLAR'DA RAKITIC YOK!


Grubun favorisi ve lideri olan rakibimiz Hırvatistan’da bu akşamki maç öncesi önemli bir eksik bulunuyor. 1-0 kazanılan Kosova maçında sakatlanan İvan Rakitic, Türkiye’ye karşı forma giyemeyecek. Teknik direktör Ante Cacic’in riske etmek istemediği Rakitic’in yerine iki forvetle sahaya çıkmayı planladığı bildirildi. Mandzukic’in ilerideki partnerinin Kramaric olması bekleniyor.

BİZE GÖRE DAHA RAHATLAR


16 puanı bulunan Hırvatlar, bize göre daha rahat bir şekilde maça çıkacak. Cacic’in kilit adamları ise Real Madrid’in iki yıldızı Mateo Kovacic ile Luka Modric olacak. Ayrıca konuk ekip, sağda Brozovic ve solda da Perisic’le birlikte kanatları etkili kullanarak, kalemizde tehlikeler yaratmayı planlıyor.

MAÇ BİLETLERİ TÜKENDİ


A Milli Futbol Takımı'nın, Hırvatistan ile 5 Eylül Salı günü oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası grup eleme maçının biletleri tükendi. Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Eskişehir Yeni Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçın biletlerinin tamamı satıldı. Açıklamada, ayrıca taraftarlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür edildi.

LUCESCU: UEFA ÖZÜR DİLESİN


Mircea Lucescu'nun açıklamaları şöyle:

'HERHANGİ BİR ÖZÜR GELMEDİ'

Ukrayna maçı ile ilgili konuşmak çok zor. Ukrayna'nın organizasyon bakımından iyi bir takım olduğunu söyleyebilirim. Hakem hatalarını hepiniz gördünüz. 5 çok ciddi fahiş hata yapıldı.Cenk ofsayt değildi; attıkları gol dışarıdan çevrildi. Bu düzeyde böyle bir hakemlik görmedim. Ukrayna yedek kulübesinde 3 İspanyol görevli vardı ve İspanyol bir hakem. UEFA'dan, Collina'dan veya hakemlerden resmi bir özür bekledim ama halen herhangi bir özür gelmedi. Onların kararları bizim imajımıza ve emeklerimize etki ediyor. Bu da kötü bir durum oluşturuyor.

'TÜM HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK'


Benim için iki zor gün geçti. Oyuncuları hiçbir şey olmamış gibi motive etmek güç oldu. Ben yapılan hakem hatalarının kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Her iki takım için de çok önemli bir maç. Şimdi de maç saatini bekliyoruz. Tüm hazırlıklarımızı yaptık.

Sahada iki takım olacak. Hırvatistan'ın da puana ihtiyacı var. Oyuncularımın bu maça hazır olduğunu söyleyebilirim. Fizik olarak daha iyi ve defansta da daha organize bir ekipten oluşan bir kadro olabileceğini söyleyebilirim. Biz farklı oyuncularla oynadık ama onlar 14 oyuncu ile rotasyon yaptılar. Ben oyuncularımın iyi skorlar alarak yeniden taraftarın ve medyanın önünde sevilen isimler olmalarını istiyorum.

'UKRAYNA BİZDEN İYİ OYNADI'


5 hata tek bir takım aleyhine yapıldı. Bu futbol ve bu yüzden seviliyor. Ancak skoru değiştiren hatalar oldu bunlar. Ukrayna yedek kulübesinde yer alan 3 İspanyol görevli kimlerdi? Bu sorunun cevabını bulmak gazetecilerin görevi. Olan olayı gördünüz. Sonuçta bunlar olmasa belki biz 1-0 kazanacağız. Üç kişiden ikisi yardımcı antrenör; birisi de kaleci antrenörüydü. Ukrayna bizden daha iyi oynadı, daha iyi organize oldu. Bunu kabul ediyorum ama bu olayın başka bir boyutu. Bunu kabul ediyoruz. Bu konuda daha fazla yorum yapmak istemiyorum.




BURAK YILMAZ: 'YABANCI KURALINA KARŞIYIM'


"Hafif bir sakatlığım var ama iyiye gidiyor. Takım ile birlikte tekrar çalışacağım ve son kararı hocamız verecek.

Ufak bir şansımız olsa da sonuna kadar kovalamak istiyoruz. Matematiksel olarak hala şansımız var. Ukrayna maçında iyi bir performans gösteremedik. Bunu Hırvatistan maçında telafi etmek istiyoruz.

Türk futbolcusu olarak yabancı kuralıyla ilgili düşüncem net. Ben Türk oyuncuyum,Türk arkadaşlarımın daha fazla oynamasını isterim. Ben yabancı kuralının böyle olmasına karşıyım. Benim yaşımdaki arkadaşlarım, 30-31 yaşlarında futbolu bırakmak zorunda kalıyor."

İşte aday kadro:

Kaleciler: Cenk Gönen, Serkan Kırıntılı, Volkan Babacan

Defans: Kaan Ayhan, Şener Özbayraklı, Çağlar Söyüncü, Mehmet Topal, Ömer Toprak, Serdar Aziz, Caner Erkin, İsmail Köybaşı

Orta saha: Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Cengiz Ünder, Emre Mor, Yusuf Yazıcı, Nuri Şahin, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Tolga Ciğerci, Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu, Yunus Mallı, Oğuzhan Özyakup

Forvet: Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Enes Ünal

Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Ante Cacic'in belirlediği 23 kişilik aday kadro şu şekilde;

Kaleci: Subasic, L. Kalinic, Livakovic

Defans: Vida, Lovren, Vrsaljko, Pivaric, Mitrovic, Barisic, Nizic

Orta saha: Modric, Rakitic, Perisic, Kovacic, Badelj, Brozovic, Rog, Bradaric, Pasalic

Forvet: Mandzukic, N. Kalinic, Kramaric, Cop

Haberin Devamı