Siyaset “Türkiye için kaygılanmayın"
Paylaş
“Türkiye için kaygılanmayın"

Amerika Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Bağdat Büyükelçiliği'ne atanması nedeniyle Türkiye'den ayrılmadan önce bir veda mesajı yayımladı

‘En büyük kazanan’

Haberin Devamı

Jeffrey, “Geçenlerde bir gazeteci, ülkeden ayrılırken Türk halkına nasıl bir mesaj vereceğimi sordu. Ona basit bir cevap verdim: Türkiye için kaygılanmayın. Türkiye 20. yüzyılın sonu ve 21. Yüzyılın başlarının en büyük kazananlarından birisidir” dedi.

Büyükelçinin ricası

Jeffrey “Eşim Gudrun ve ben 28 yıl önce Türkiye’yle ilk tanıştığımız zaman burası, gelişme yolunda olan çok önemli bir ülkeydi. Ama bugün Türkiye en ileri küresel liderlerden birisidir. Bu gelişimde ve daha önceki dört tayinimde kalplerini bize açan Türkiye’nin tüm insanlarına teşekkür ederim. Halefime de aynı sıcaklığı göstermenizi sizden ısrarla istiyorum” dedi.

Türkiye’den 31 Temmuz’da ayrılacak olan Jeffrey, 2008’de Ankara’da Amerika büyükelçisi görevine başladı. Jeffrey’in yerine Francis Ricciardone Ankara büyükelçisi olacak. Ricciardone Türkiye’de 3 kez görev yapmış Irak ve terör uzmanı bir diplomat. İyi derecede Türkçe konuşuyor”

Haberin Devamı