Türkiye (Son Dakika) Türkiye İstiklal Marşı'nı okudu

Türkiye İstiklal Marşı'nı okudu

Paylaş
Türkiye İstiklal Marşı'nı okudu

Yurt genelinde vatandaşlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümünü evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden ay-yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşı'nı okuyarak kutladı.

Yeni tip corona virüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı evlerde kutlandı. Vatandaşlar, saat 21.00'i gösterdiğinde çocuklarıyla birlikte balkon ve pencerelerden İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan coşkuyla seslendirdi.

Haberin Devamı

Balkonlar, Türk bayrağı ile donatılırken, pencerelere 23 Nisan özel süsleri asıldı.

Atakule kırmızı-beyaz renklerle aydınlatıldı

Kentin simgelerinden Atakule, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılında kırmızı-beyaz renklerle aydınlatıldı. Saat 21.00'de İstiklal Marşı'nın notaları kuleye yansıtıldı.

Dünyanın yaşadığı zorlu günlere umut olması için UNICEF iş birliğiyle tüm dünya çocuklarını temsilen kule rengarenk ışıklandırıldı.

Öte yandan, yeni tip corona virüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Fransa'dan Türkiye'ye getirilen Türk vatandaşları da Esenboğa Havalimanı'nda İstiklal Marşı'nı okudu. Vatandaşlara, apronda görev yapan polisler ve THY'nin yer hizmetleri personeli de eşlik etti.

İstanbul

İstanbul'da da vatandaşlar ve çocuklar, saat 21.00'de balkonlarını ve pencerelerinin önlerini doldurdu.

Haberin Devamı

En güzel kıyafetlerini giyerek ellerine ay yıldızlı bayraklarını alan çocuklar aileleriyle birlikte İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla seslendirdi.

Vatandaşların balkonları ile pencerelerini Türk bayrakları ve balonlarla süslediği görülürken, çocuklar müzikler eşliğinde evde 23 Nisan coşkusu yaşadı.

İstiklal Marşı'nın ardından ellerindeki Türk bayraklarını sallayan bazı vatandaşlar, çocuklarıyla ıslık ve alkışlar eşliğinde 100. yılı kutladı. Bazı vatandaşlar ise çocuklarıyla "Ne mutlu Türküm diyene" tezahüratı yaptı.

Öte yandan, bazı vatandaşlar da 10. Yıl Marşı, İzmir Marşı, Mehter Marşı ve "Ölürüm Türkiyem" şarkısıyla kutlamalara eşlik etti.

Kimi vatandaşlar evlerinin ışıklarını kapatıp açarak görsel şölen oluştururken, kimi de korna çalarak kutlamalara katıldı. Ayrıca, kutlamalar kapsamında havai fişek gösterileri yapıldı, kırmızı beyaz renkte meşaleler yakıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun talimatıyla saat 21.00'de İstanbul'daki statlar da aydınlatılarak, İstiklal Marşı'nı yayınladı.

Polis ekipleri de 21.00 itibarıyla görev noktalarında araçlarının tepe lambalarını açarak kent genelinde okunan İstiklal Marşı'na eşlik etti. Sultanahmet'teki görevli bekçiler de İstiklal Marşı'nı söyledi. Üsküdar Meydanı'nda da ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Haberin Devamı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı farklı illerdeki birimlerde görev yapan gemiciler, kılavuz kaptanlar da römorkor, kurtarma botları ve gemilerinden İstiklal Marşı söyleyerek, 23 Nisan coşkusuna eşlik etti. Denizcilerin, corona virüs tedbirleri kapsamında özel kıyafet giydikleri görüldü.

Kovid-19 nedeniyle yurt dışından getirilerek Maltepe'deki Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen vatandaşlar ile yurtta görevli personel de 1 dakikalık saygı duruşunun ardından ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı'nı okudu. Bu arada, yurdun bahçesinde kırmızı beyaz renkte meşaleler yakıldı.

İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 100. yılına özel olarak kırmızı beyaz ışıklandırıldı.

İstanbul Havalimanı çalışanları, terminalde İstiklal Marşı'nı hep birlikte okudu.

Antalya

Antalya'da da binlerce kişi çocuklarıyla balkonlarına çıkarak aynı anda İstiklal Marşı'nı okudu.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İtfaiye Daire Başkanlığında itfaiye görevlileriyle bando eşliğinde İstiklal Marşı'nı okudu.

Belediye bandosunun çaldığı marşlar ve türkülerin ardından etkinlik sona erdi.

Kepez ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde devriye görevi yapan polis ekibi saat 21.00'de bir site önünde durarak mahallesiyle İstiklal Marşı okudu.

Alanya ilçesinde yerleşik yaşayan yabancı uyrukluların da balkonlarına Türk bayrakları asarak birlikte İstiklal Marşı'nı okuması dikkati çekti.

Serik ilçesinde balkonlarında ellerinde Türk bayraklarıyla saatin 21.00 olmasını bekleyen vatandaşlar, belediye hoparlörlerinden çalınmaya başlanan İstiklal Marşı'na eşlik etti. İstiklal Marşı sonrası havai fişek ve meşaleler yakıldı.

Antalya Stadı ve Bahçeşehir Okulları Stadı'nda da İstiklal Marşı yankılandı.

Muğla

Muğla'nın tüm mahallelerinde vatandaşlar evlerinin balkonuna ve bahçesine çıkarak saat 21.00'de İstiklal Marşı'nı coşkuyla seslendirdi.

Haberin Devamı

Kentte günler öncesinden hazırlıklara başlayan çocuklar, evlerinin camlarını ve balkonlarını bayrak ve Atatürk posterleriyle süsledi.

Almanya'dan Kovid-19 tedbirleri kapsamında tahliye edilen ve Muğla'daki yurtlara yerleştirilen 349 Türk vatandaşı da balkonlara ve camlara çıkarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Marmaris, Bodrum, Fethiye ilçelerinde de halk evlerinin balkonuna ve bahçesine çıkarak saat 21.00'de İstiklal Marşı'nı coşkuyla seslendirdi.

Isparta

Isparta'da Kuveyt'ten getirilen işçiler, karantinada kaldıkları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Murat Hüdavendigar Erkek Öğrenci Yurdu'nun pencerelerinden İstiklal Marşı'nı okuyarak ellerindeki Türk bayraklarını salladı.

Yurdun bahçesinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekipleri, ambulansların sirenlerini açarak ellerindeki Türk bayraklarıyla "Ölürüm Türkiye'm" şarkısına eşlik etti.

Kentte çok sayıda kişi balkonundan İstiklal Marşı'nı okudu ve araçlarıyla konvoy yaptı.

Burdur

Burdur'da da vatandaşlar evlerinin balkonuna çıkıp ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı okudu.

Kuveyt'ten getirilen 275 işçinin bulunduğu Fereli Sinan Edendi Yurt Müdürlüğünde karantinada kalanlar da bayraklarını alıp yurdun penceresine çıktı. İstiklal Marşı'ndan sonra yurdun bahçesinde çalan şarkılar eşliğinde işçiler bayramı kutladı.

Edirne

Edirne'de tüm mahallelerde vatandaşlar evlerinin balkonuna ve bahçesine çıkarak saat 21.00'de İstiklal Marşı'nı coşkuyla seslendirdi.

Bayram dolayısıyla vatandaşların evlerini bayrak ve balonlarla süslediği görüldü.

Edirne Belediye Bandosu da içerisinde Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da bulunduğu iki katlı üstü açık otobüsle kenti gezerek marşlar seslendirdi.

Tekirdağ

Tekirdağ'da da vatandaşlar, evlerinin balkonunda ve bahçelerde İstiklal Marşı'nı okudu.

100. Yıl Mahallesi Ekrem Tantu Caddesi'ndeki evlerin camları ve balkonları, TBMM'nin açılışının ve Milli Mücadele'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslendi.

Kırklareli

Kırklareli'nde de evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar saat 21.00'de İstiklal Marşı'nı söyledi.

Vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla evlerini bayrak ve balonlarla süslediği görüldü.

Kırklareli Belediyesi de hoparlörden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM'de yaptığı bir konuşmayı dinletti.

Kırklareli Devlet Hastanesinde görevli sağlık çalışanları acil servis önünde İstiklal Marşı'nı okudu.

Konya

Konya'da saatin 21.00'e yaklaşmasıyla evlerindeki televizyonları açan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla balkonlara çıkarak İstiklal Marşı'nı seslendirdi.

Çocuklarının bayramına ortak olmak için bazı sitelerde balkona çıkan vatandaşların, İstiklal Marşı'nı aynı anda okuyabilmesi için megafondan seslendirme yapıldı.

Başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlarca coşkuyla seslendirilen İstiklal Marşı'nın ardından, bazı mahallelerde havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da, Selçuklu İlkokulunun bahçesinde sosyal mesafe kurallarına uyarak toplanan yaklaşık 50 kişi, saat 21.00'de İstiklal Marşı'nı okudu.

Evlerinin balkonlarından etkinliğe katılan aileler ise çocuklarıyla ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı'na katıldı.

Polis araçlarından da megafon yardımıyla seslendirilen İstiklal Marşı'nın ardından bazı vatandaşlar araçlarıyla küçük konvoylar halinde korna çalarak kutlama yaptı.

Aksaray

Aksaray'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla vatandaşlar ve çocuklar evlerinin balkonuna çıkarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Vatandaşlar, kutlama programı kapsamında saat 21.00 itibarıyla evlerinin ışıklarını açıp kapatarak, coşkulu bir şekilde etkinliğe katıldı.

Karaman

Karaman'da da ellerine Türk bayraklarını alarak evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar, İstiklal Marşı'nı okudu.

Bangladeş'ten Karaman'a gelerek karantinada altına alınan 154 kişi, ay yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşı'nı okuyarak 23 Nisan'ı kutladı.

Vatandaşlara ellerinde Türk bayrakları ile yurt personeli ve polisler de eşlik etti.

Erzurum

Erzurum'da da vatandaşlar, ellerindeki Türk ve Atatürk bayraklarını açarak alkış ve ıslıklar eşliğinde coşkuyla İstiklal Marşı'nı seslendirdi.

İstiklal Marşı'nın balkonlardan okunması sırasında bazı aileler de çocukları ile balkonlara çıkarak mahalle sakinlerine eşlik etti.

Kent sakinlerinin İstiklal Marşı okuması sırasında kentte hoparlerlerden de İstiklal Marşı okundu.

Polisler de kentte cadde ve sokaklarda gezerek sirenlerle vatandaşlara eşlik etti, bazı vatandaşlar klaksonlar çalarak etkinliğe destek verdi.

Kars

Kars'ta da İstiklal Marşı'nı balkonlarda okuduktan sonra Faikbey Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar polis ve jandarmanın öncülüğünde Türk bayraklarıyla konvoy yaptı.

Arpaçay ilçesinde okunan İstiklal Marşı'ndan sonra havai fişek gösterisi düzenledi.

Sarıkamış ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla evlerin balkonlarından yapılan kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

Ağrı

İl genelinde vatandaşların balkonlara çıkarak İstiklal Marşı okuduğu Ağrı'da da yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda gözetim altında tutulan vatandaşlar İstiklal Marşı'nı okuyarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Abdurrahim Arvasi Kız Öğrenci Yurtlarında 14 günlük gözetim altında tutulan vatandaşlar, saat 21.00'de odalarının pencerelerinde ellerine Türk bayrakları alarak İstiklal Marşı'nın 2 kıtasını okudu.

İstiklal Marşı'nın ardından "Ölürüm Türkiyem" şarkısını söyleyen vatandaşlar, program sonunda "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde slogan attı.

Yurtların önünde bulunan polis ekipleri de siren çalarak vatandaşlara destek oldu.

Ayrıca Erzincan, Ardahan, Iğdır ve Tunceli'de de vatandaşlar Erdoğan'ın çağrısıyla balkonlara çıkarak ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterlerini sallayarak İstiklal Marşı okudu.

Trabzon

Yeni tip corona virüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Trabzon'da da 23 Nisan evlerde kutlandı.

Saat 21.00'i gösterdiğinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi hoparlörlerinden İstiklal Marşı çalındı.

Vatandaşlar da çocuklarıyla Türk bayrakları ve balonlarla süsledikleri balkon ve pencerelerden İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan coşkuyla seslendirdi.

Vali İsmail Ustaoğlu ve ailesi de evinin balkonundan İstiklal Marşı'nı okudu.

Marşın seslendirilmesinin ardından vatandaşlar, uzun süre alkış ve ıslıklarla 23 Nisan'ı kutladı.

Öte yandan, ışıkları yakılan Medical Park Stadı'nda İstiklal Marşı çalındı.

Ordu

Ordu'da saat 21.00 itibarıyla vatandaşlar, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

Bazı sitelerin bahçelerinde kurulan ses sistemiyle çocuklar şiirler okudu.

Vatandaşların, meşaleler yakıp dilek fenerleri uçurarak 23 Nisan coşkusuna ortak olduğu gözlendi.

Rize

Rize Belediyesi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla havai fişek gösterisi gerçekleştirdi.

Dilek feneri gösterisi de yapılan kentin belli noktalarına kurulan ses siteminden saat 21.00'i gösterdiğinde İstiklal Marşı okundu. Vatandaşlar pencere ve balkonlardan ellerinde Türk bayraklarıyla marşa eşlik etti.

Rize Valisi Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin de aileleriyle evlerinin penceresinden İstiklal Marşı'nı okudu.

Öte yandan etkinlikler kapsamında Rize Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgelerinde bulunan bütün çocuklara hediye dağıttı.

Gümüşhane

Gümüşhane Belediyesinin hoparlöründen okunan İstiklal Marşı'na eşlik eden vatandaşlar, çocuklarıyla bayram coşkusu yaşadı. Birçok vatandaşın, evlerini bayraklarla donattığı ve süslemeler yaptığı görüldü.

Vali Kamuran Taşbilek konutunun balkonunda ailesiyle İstiklal Marşı'nı okudu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de belediye binası önüne gelerek bir grupla Türk bayrağı açıp İstiklal Marşı'nı seslendirdi.

Bu arada, Gümüşhane Belediyesince balkonlardan okunan İstiklal Marşı sonrası günün anısına havai fişek gösterisi düzenlendi.

Giresun

Giresun'da da vatandaşlar, gün boyu evlerini ve balkonlarını Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsledi.

Saat 21.00'de vatandaşlar, balkonlarından ay yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşı'nı okuyarak bayram coşkusu yaşadı.

Artvin

Artvin'de vatandaşlar, ellerinde bayraklarla balkonlara çıkarak belediye hoparlöründen çalan İstiklal Marşı'na eşlik etti.

İstiklal Marşı sonrası hoparlörlerden İzmir Marşı dinletilirken, Türkiye'nin en büyük Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe'de havai fişek gösterisi düzenlendi.

Vali Yılmaz Doruk da ailesiyle evinin balkonuna çıkarak İstiklal Marşı'nı okuyup kutlamalara katıldı.

Öte yandan, Makedonya'dan getirilerek Artvin'de karantinaya alınan vatandaşlar da kendilerine dağıtılan bayraklarla kaldıkları yurdun camlarından İstiklal Marşı'nı okudu.

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, valilik konutunun kapısının önünde saat 21.00'de İstiklal Marşı okudu.

Kayapınar ilçesinde vatandaşların evlerinin balkonunda İstiklal Marşı'nı okumasının ardından Temapark'ta Türkçe ve Kürtçe konser verilerek, havai fişek gösterisi yapıldı.

Etkinlikte Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç da yer aldı.

Siirt

Siirt'te de vatandaşlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 100. yılını evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden saat 21.00'de ay yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşı'nı okuyarak kutladı.

Vali Ali Fuat Atik ve eşi Fulya Atik, Türk bayrağı astıkları Vali Konağı'ndan, vatandaşlar da balkonlardan İstiklal Marşı'na eşlik etti.

Vatandaşların 23 Nisan dolayısıyla balkonlarını Türk bayrağı ve balonlarla süslediği görüldü.

Vatandaşlar, araçlarla konvoy oluşturarak 23 Nisan coşkusuna ortak oldu.

Batman

Batman'da da vatandaşlar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla pencere ve balkonlarda bir ağızdan İstiklal Marşı okudu.

Vali Hulusi Şahin, Ebru Şahin ile çocukları ve görevliler de Vali Konağı bahçesinde marşı okudu.

Mardin

Mardin'de de vatandaşlar balkonlar çıkarak İstiklal Marşı'na eşlik etti

Bazı vatandaşlar evlerinin balkonunda meşale yakarken bazı vatandaşlar da ışıkları açıp kapatarak 23 Nisan sevincine ortak oldu.

Bu arada İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri caddede sirenler eşliğinde konvoy oluşturdu.

Bingöl

Bingöl’de de Kovid-19 salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı evlerde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Vatandaşlar, saat 21.00'de evlerinin balkonuna çıkan ve ellerinde Türk Bayrağı eşliğinde okullarda çalınan İstiklal Marşı'na eşlik etti.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından balkonlardan alkış sesleri yükseldi.

Elazığ

Elazığ'da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında havai fişek gösterisi yapıldı.

Elazığ Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla saat 21.00'de 10 dakika boyunca havai fişek gösterileriyle renkli görüntüler oluşturdu.

Bayram dolayısıyla vatandaşların evlerini bayrak ve balonlarla süslediği görüldü.

Vatandaşlar evlerinin balkonları ve pencerelerinde ellerindeki Türk bayrakları sallayarak İstiklal Marşı'nı seslendirdi.

Şırnak

Şırnak’ta vatandaşlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 100. yılınını evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden saat 21.00'de ay yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşı'nı okuyarak kutladı.

Öte yandan Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi personeli başhekimlik önünde toplanarak ellerinde Türk bayrakları ve "Biz sizler için buradayız siz evde kalmaya devam edin" dövizleri taşıyarak İstiklal Marşı’nı okudu.

Adana

Adanalılar evlerinin balkonuna ve bahçesine çıkarak saat 21.00'de İstiklal Marşı'nı coşkuyla seslendirdi.

Bayram dolayısıyla vatandaşların evlerini bayrak ve balonlarla süslediği görüldü.

Marşın ardından bazıları müzik eşliğinde eğlenirken, havai fişek gösterileri renkli görüntü oluşturdu.

Mersin

Duyurular üzerine Mersin'de saat 21.00 olduğunda vatandaşlar, Türk bayrakları, balon ve Atatürk resimleriyle süsledikleri evlerinin balkon ve pencelerine çıktı.

İstiklal Marşı’nı okuyan Mersinlilerin bazıları alkışla tempo tuttu.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Suudi Arabistan'dan Mersin'e getirilip Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Mersin Kız Yurdu'na yerleştirilen Türk vatandaşları, yurdun penceresinden Türk bayrağı sallayıp, İstiklal Marşı'nı seslendirdi.

"Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları atan vatandaşlar, dinletilen müziklere eşlik etti.

Hatay

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde vatandaşlar evlerinin balkonuna çıkarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Türk bayrağı sallayıp, alkışlarla tempo tutan vatandaşlar çalınan marşlara da eşlik etti.

Osmaniye

Osmaniyeliler ise balkon ve pencerelerine çıkarak hep birlikte İstiklal Marşı okudu, Türk bayrağı sallayıp alkışlarla tempo tuttu. Bazı evlerin damlarından havai fişekler atılırken, bazı evlerde vatandaşlar ışıkları açıp kapattı.

Nevşehir

Nevşehir'de de halk, 23 Nisan coşkusunu evlerinde yaşadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başta çocuklar olmak üzere herkesi 21.00'de evlerinin balkonundan İstiklal Marşı okuma davetine kentte katılım yoğun oldu.

Öte yandan, önceki gün çocuklara resim kağıdı dağıtan Nevşehir Belediyesi ekipleri, çocukların boyadığı kağıtları yeniden toplayıp birleştirerek dev bir Türk bayrağı ortaya çıkardı.

Niğde

Türkiye'ye getirilen Almanya'daki 232 Türk vatandaşı, karantinaya alındıkları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi merkez kampüsünde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Sultan 1. Kılıçarslan Öğrenci Yurdu'nun penceresinden ellerindeki Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı okudu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Türk bayraklarıyla süslenen yurttaki programda, İstiklal marşı okunmasının ardından havai fişek gösterisi yapıldı, meşaleler yakıldı.

Niğde Belediyesince, hoparlörden İstiklal Marşı okundu, belediye binasına lazer ışıklarıyla Atatürk portresi, Türkiye haritası yansıtıldı ve havai fişek gösterisi yapıldı.

Kentin farkları noktalarında oturan vatandaşların, evlerinin balkonundan İstiklal Marşı okuduğu gözlemlendi ve Dr. Sami Yağız Caddesi'den araçlarıyla geçen birçok vatandaş, korna çalarak kutlamaya eşlik etti.

Yozgat

Yozgat'ta da saat 21.00'de belediye hoparlörlerinden İstiklal Marşı okundu.

Belediye önünde Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Başkan Yardımcısı Murat Tanışman, belediye personeli sosyal mesafeyi koruyarak İstiklal Marşı'nı okudu. Emniyet Müdürlüğü binası da bayraklarla donatılırken, pencerelere çıkan personel coşkuyla İstiklal Marşı'na eşlik etti.

Balkonlarnına çıkan vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı'nı okudu.

Kırıkkale

Kırıkkale'de saat 20.30'da mehter takımı eşliğinde Ankara Caddesi'nden Kırıkkale Belediyesi önünde yürüyüş düzenlendi.

Saat 21.00'de ise Kırıkkale Belediye Başkanı öncülüğünde belediye önünde ve binalarda vatandaşlar tarafından İstiklal Marşı okundu. Bu sırada yoldan geçen vatandaşlar da araçlarının kornalarına basarak destek verdi.

Öte yandan yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İngiltere'den getirilerek Kırıkkale'de karantina altına alınan vatandaşlar da saat 21.00'de yurdun pencerelerine çıkarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Görevliler ise yurt bahçesinde şarkılar eşliğinde oynayarak vatandaşlara moral verdi.

Yüksek İhtisas Hastanesinde görevli sağlık çalışanları da saat 21.00'de hastane önüne çıkarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Kırşehir

Kırşehir'de, İngiltere'den getirilerek karantina için yurda yerleştirilen Türk vatandaşları ile 2 binada karantina süreleri sona erenler, balkonlar ve pencerelerden İstiklal Marşı söyledi.

Ahi Evran Üniversitesi Yerleşkesi yanındaki Fatma Bacı Öğrenci Yurdu'nda karantina sürelerini geçiren 252 Türk vatandaşı, saat 21.00'de ellerinde Türk bayraklarıyla odalarının pencerelerine çıktı.

Yurt görevlilerinin ses sistemiyle başlattığı İstiklal Marşı'nı hep birlikte söyleyen vatandaşlar, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Kervansaray Mahallesi'nde 14 günlük karantina süreleri sona eren site içerisindeki 2 binada yaşayanlar da iki mutluluğu bir arada yaşadı. Ellerinde Türk bayraklarıyla evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkan vatandaşlar, birlikte İstiklal Marşı söyledi.

Sivas

Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesinin düzenlediği program, Valilik ek bina önünden yürüyüş ile başladı.

Mehter takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde Sivas Valisi Salih Ayhan ve diğer il protokolü tarihi Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

Vatandaşlar evlerinin pencere ve balkonlarından marşlara eşlik ederek bayrak salladı.

Yürüyüş sonrası Kent Meydanı'nda il protokolünün katılımı ile İstiklal Marşı okundu.

Programda havai fişek gösterilerinin yanı sıra güvenlik görevlileri meşale yaktı.

Programa Ayhan'ın yanı sıra, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve il protokolü katıldı.

Bu arada Almanya'dan corona virüs önlemleri kapsamında Sivas'a getirilerek karantina sürecini geçirecekleri yurtlara yerleştirilen Türk vatandaşları da kaldıkları yurdun penceresinden İstiklal Marşı okudu, Türk bayrağı salladı.

Yurt görevlileri, gökyüzüne dilek feneri bıraktı.

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor Kulübü de maçlarını oynadığı Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda İstiklal Marşını çaldı.

Kaleardı Mahallesi'ndeki Kılıçarslan Apartmanı sakinleri, balkonlara dev Türk bayrakları asarak, kurdukları ses sistemiyle toplu olarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Ulaş ilçesinde protokol üyeleri, hükümet konağı bahçesinde sosyal mesafeye dikkat ederek İstiklal Marşı'nı okuyarak, 23 Nisan coşkusuna katıldı.

Suşehri ilçesinde görev yapan 112 sağlık ekipleri, ambulansın ses megafonundan açtıkları İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okudu. Şarkışla ilçesinde de binlerce vatandaş, balkonlara çıkarak 23 Nisan coşkusunu yaşadı.

Kayseri

Kayseri'de büyükşehir ve ilçe belediyeler tarafından etkinlikler düzenlendi.

Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla balkon ve pencerelerden İstiklal Marşı'nı okudu.

AA