Spor Türkiye İsveç maçı ne zaman? Hangi kanalda? Saat kaçta?

Türkiye İsveç maçı ne zaman? Hangi kanalda? Saat kaçta?

Paylaş
Türkiye İsveç maçı ne zaman? Hangi kanalda? Saat kaçta?

Türkiye yarın akşam İsveç'le UEFA Uuslar B Ligi 2. Grup mücadelesinin 4. maçında karşı karşıya geliyor. A Milli Takım deplasmanda oynadığı ilk maçı 3-2 kazanmıştı. Şimdi Sarı-Lacivertli ekibe ikinci yenilgiyi tattırmak istiyor. Peki, Türkiye İsveç maçı ne zaman? Hangi kanalda? Saat kaçta?

Türkiye İsveç maçı ne zaman? Hangi kanadal? Futbolla ilgilenen ilgilenmeyen milyonlarca vatandaş bu soruya yanıt arıyor. A Milli Takım'ımız bu maça mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. Herhangi bir yenilgi bizi bir alt lige düşürecek. Maçın önem derecesinin yüksek olması heyecan katsayısını da en üst seviyeye çıkarıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İSVEÇ MAÇI NE ZAMAN?

Türkiye İsveç maçı yarın akşam saat 20.00'de Yeni Konya Stadyumu'nda oynanacak. Müsabakayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Istvan Kovacs yönetecek. Mücadeke TRT 1'den naklen ekrana gelecek.

HEDEF GRUP İKİNCİLİĞİ

Rusya'nın 7 puanla lider durumda bulunduğu grupta, 3 puanla Türkiye ikinci, bir maçı eksik İsveç ise 1 puanla son sırada yer alıyor.

Milli takım, İsveç'i mağlup ederek puanını 6'ya çıkarıp, grubu ikinci sırada tamamlamayı garantileme peşinde. Ay-yıldızlı ekip, İsveç'e mağlup olduğu takdirde ise C Ligi'ne düşecek. Alınacak bir beraberlikte ise İsveç ile Rusya arasında oynanacak son grup mücadelesinden çıkacak sonuç, C Ligi'ne düşecek ekibi belirleyecek.

TÜRKİYE 565. MAÇINA ÇIKIYOR

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı, İsveç ile yarın Konya’da yapacağı UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup beşinci hafta maçıyla 565. kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı, 95 yıllık tarihinde 296’sı resmi, 268’i özel 564 maçta, biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet aldı, 132 defa berabere kaldı, 220 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, 242’si deplasmanda, 242’si evinde, 80’i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda, 3’ü hükmen galibiyetten toplam 741 gol attı, kalesinde 818 gol gördü. A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 564 karşılaşmanın 484’ünü Avrupalılarla, 31’ini Asyalılarla, 23’ünü Amerikalılarla, 23’ünü Afrikalılarla, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

HÜKMEN GALİBİYET VE KOSOVA MAÇI

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 564 maçın birini hükmen kazandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015’te İstanbul’daki Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan’ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0’lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye’nin 21 Mayıs 2014’te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova’nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Haberin Devamı

LUCESCU DÖNEMİNDEKİ 16. KARŞILAŞMA

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu dönemindeki 16. maçına İsveç karşısında çıkacak.

Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 15 maçta 4 galibiyet alırken, 6 kez mağlup oldu, 5 kez de eşitliği bozamadı.

Lucescu yönetiminde oynadığı 7’si resmi, 8’i özel 15 maçta 17 kez rakiplerinin filelerini havalandıran Türkiye, kalesinde ise 24 gol gördü.