Futbol Türkiye İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Paylaş
Türkiye İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Türkiye İzlanda maçı için geri sayım başladı. 2020 Avrupa Şampiyonası H Grubu'nda oynanacak Türkiye İzlanda maçı ne zaman oynanacak? Türkiye İzlanda maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?

Türkiye İzlanda maçı için artık nefesler tutuldu. UEFA Euro 2020 Avrupa Şampiyonası H Grubu maçında karşılaşacak olan iki takım gruptan çıkma mücadelesinde kıyasıya mücadele ediyor. İzlanda ile karşılaşacak Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 8 maçta 6 galibiyeti ve bir beraberliği bulunuyor. 19 puanlı Türkiye grupta averaj farkıyla lider durumda. İkinci sırada 19 puanlı Fransa, üçüncü sırada ise 15 puanlı İzlanda bulunuyor. Türkiye İzlanda maçı, İzlanda için çok daha kritik bit önem taşıyor. İlk maçta İzlanda, Türkiye'yi kendi evinde 2-1 yenmişti. Peki Türkiye İzlanda maçı ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda?

Haberin Devamı

14 Kasım Perşembe günü Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak olan Türkiye İzlanda maçı grubun 9. maçı olacak. TRT 1'den canlı yayınlanacak olan maç saat 20:00'de başlayacak. Maçın orta hakemi İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Anthony Taylor, yardımcıları ise Gary Beswick ve Adam Nunn olacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Stuart Attwell.

Sakatlıklar can sıkıyor

Milli Takım'da sakat olan bazı oyuncular kadrodan çıkarıldı. Kaleci Gökhan Akkan ve Cenk Tosun, sakatlıkları sebebiyle İzlanda ve Andorra maçlarının kadrosunda yer almayacak. Akkan yerine ise Fenerbahçe'nin genç kalecisi Altay Bayındır kadroya dahil edildi.

A Milliler 8. kez Türk Telekom Stadı'na çıkıyor

Türk Telekom Stadı ilk defa 10 Ağustos 2011 tarihinde oynanan Estonya ile oynanan özel maçta Milli Takım'ı ağırlamıştı. O tarihten bu yana Milliler'e 7 kez ev sahipliği yapan stat, İzlanda maçıyla 8. kez kapılarını açacak. Türkiye, TT Stadyumu'nda oynadığı 7 maçın 4'ünü kazandı, 2'sini kaybetti ve 1'ini berabere bitirdi.

Haberin Devamı

Muhtemel 11'imiz

A Milli Takım'ın İzlanda karşısına şu 11'le çıkması bekleniyor: Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Hasan Ali Kaldırım, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz

İzlanda formasının tarihi