Dünya Türkiye Kouachi kardeşlerin arkadaşını Fransa'ya iade etti

Türkiye Kouachi kardeşlerin arkadaşını Fransa'ya iade etti

Paylaş
Türkiye Kouachi kardeşlerin arkadaşını Fransa'ya iade etti

Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan kanlı baskının failleri Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin yakın arkadaşı olduğu öne sürülen bir kişi, önceki gece Türkiye'den Fransa'ya iade edildi

Europe 1 sitesinin haberine göre kırmızı bültenle aranan 29 yaşındaki Fransız vatandaşı Cheikhou Diakhaby, eşi ve 20 aylık çocuğuyla birlikte 2 Ocak’ta Türkiye’de polis tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kouachi kardeşlerle bir dönem Buttes Chaumont olarak anılan aynı radikal cihatçı grubun parçası olan Diakhaby’nin 2004 yılında Irak’a dinci grupların içinde savaşmaya gittiği ve Felluce’de yakalandığı açıklandı.

Diakhaby’nin eşinin de Fransız gizli servisleri tarafından sorgulandığı ifade edildi.

JOACHIN'LE AYNI OTOBÜSTEYDİ

Diakhaby, Kouachi kardeşlerin suç ortağı olduğu öne sürülen ve 1 Ocak'ta otobüsle Bulgaristan’dan Türkiye’ye geçmeye çalışırken yakalanan 28 yaşındaki Fransız vatandaşı Fritz-Joly Joachin’le aynı araçtaydı.

Aynı otobüste Diakhaby'nin kız arkadaşı Imane Chanaa ile Fehime A. isimli bir Türk'ün de olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak bu isimlerden sadece, oğlunu eşinden izinsiz Fransa dışına çıkardığı gerekçesiyle hakkında Avrupa genelinde tutuklama emri bulunan Joachin, Bulgar polisi tarafından gözaltına alınmış; diğerleri Türkiye'ye geçmişti. Daha sonra Joachin ve yanındakilerin tümünün "Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kouachi kardeşlerle temas halinde olduğu" ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Otobüsle Türkiye'ye geçen Chanaa'nın, Suriye'ye militan gönderen bir terör ağına katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Younes Chanaa'nın kız kardeşi olduğu belirtilmişti.