Yaşam 'Türkiye’nin Güzellik Haritası' çıkarıldı

'Türkiye’nin Güzellik Haritası' çıkarıldı

Paylaş
'Türkiye’nin Güzellik Haritası' çıkarıldı

L’Oréal Türkiye, yaptırdığı çok yönlü araştırmayla “Türkiye’nin Güzellik Haritası”nı çıkardı. Türk kadınının makyaj algısını, “güzellik” tanımını, makyaj ürünleri kullanım alışkanlıklarını, Türkiye’deki makyaj stillerinin bölgesel farklılıklarını inceleyen araştırma sonuçlarına 1729 kadın ile yüz yüze yapılan görüşme ile ulaşıldı

Araştırmaya göre Türk kadını en çok göz makyajı yapıyor. Kadınlarının yüzde 28’i göz kalemi kullanarak bakışlara ve ifadeye verdikleri önemin altını çiziyor.

Kadınların yüzde 49’u güzelliği bakımlı olmak, yüzde 22’si doğal olmak, yüzde 17’si temizliğe önem vermek, yüzde 9’u cool ve albenili olmak, yüzde 7'si fark edilir olmak, yüzde 7'si fit olmak olarak tanımlıyor.

Türk kadınına göre ideal güzel;

Kum saati vücutlu, yeşil gözlü, 1.72 boylu, buğday tenli ve kahverengi saçlı.

Türk kadınına göre ideal vücut şekli yüzde 51 ile kum saati, ideal göz rengi yüzde 24 ile yeşil, ideal boy yüzde 53 ile 1.72, cilt tonu yüzde 50 ile buğday, saç rengi yüzde 27 ile açık kahve, ideal saç boyu ise yüzde 40 ile uzun olarak öne çıkıyor.

Kadınların yüzde 60'ı her gün makyaj yapıyor. Yüzde 26'sı resmi durumlarda, yüzde 17'si işe giderken, yüzde 16'sı ise dışarı çıkarken (arkadaşlarıyla buluşmaya giderken) makyaj yapıyor ya da yaptırıyor.

Türk kadını buğday tenli...

Araştırma, Türk kadının yüz özelliklerini de vurguluyor. Kadınların yüzde 35'i buğday ten, yüzde 27'i orta, yüzde 19'u koyu, yüzde 18'i açık ten rengine sahip.

Yaşadıkları cilt problemleri göz önüne alındığında başı yüzde 59 ile cilt hassasiyeti çekiyor. yüzde 22'si siyah noktalardan şikayetçiyken, kadınların yüzde 16'sı akneli bir cilde sahip olduğunu düşünüyor.

Türk kadını günde ortalama 2.75 adet ürün kullanılıyor. Bu sayı düğün, davet, kına gecesi gibi özel durumlarda artıyor. Makyaj malzemesi sayısı en yükseğe 3.75 ürünle "kına geceleri"nde ulaşıyor. Bu, kadınların, erkeklerin eleştirisi olmadığı koşullar altında, sadece kadınların bulunduğu ortamlarda makyaja daha da ağırlık verdiklerini gösteriyor.

Kadınların yüzde 37'si oval yüz şekline sahipken, yüzde 25'i dikdörtgen, yüzde 25'i yuvarlak, yüzde 13'ü ise kare yüze sahip.

Türk kadınının günlük makyaj tarzında, doğal, canlı, yalın bir görünüm hedefleniyor. Düğün, davet gibi özel durumlarda ise göze çarpan, akılda kalıcı ve cesur bir makyajı tercih ediyorlar.


En çok kırmızı ve koyu pembe ruj tercih ediliyor

Yine düğün davet gibi özel günlerde en çok kırmızı ve koyu pembe ruj tercih ediliyor.

Makyajla Türk kadınının hedeflediği etki; şık, güzel, masum, güçlü, zarif ve bütünüyle güzel görünüm olarak öne çıkıyor. Bu amaçla uygulanan makyaj stilinde; canlı ve ışıltılı ten, yumuşak doğal tonlarda dudak, yoğun, göze çarpan, buğulu, çekici göz makyajı yer alıyor.

Türk kadınına göre günümüzün en moda makyaj trendleri arasında: gözlere vurgu yapılması, dudaklarda yoğun renkler (bordo) ya da ten rengi, mat dudaklar, tüm yüzde tek renk ve doğallık yer alıyor.

Türk kadınları, gözleriyle konuşuyor...

Türk kadınlarının yüzde 28'i makyaja kalem uygulamasıyla, yüzde 20'si fondötenle, yüzde 13'ü maskara ile başlıyor. Kadınların sadece yüzde 8’i günlük makyajını rujla tamamlıyor. yüzde 6’sı ise sadece göz kalemi uyguluyor.



Güzelliğinize avokado katın!

Haberin Devamı