Siyaset Türkiye'nin İsrail'e yapacağı ilk ziyaretin tarihi belli oldu
Paylaş
Türkiye'nin İsrail'e yapacağı ilk ziyaretin tarihi belli oldu

Mavi Marmara krizininden sonra gerilen ilişkilerin normalleşmeye başladığı İsrail'e Türkiye'den ilk ziyaret Şubat ayında yapılacak

Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni dönem 2017 itibariyle başlıyor. İki ülke arasında önümüzdeki günlerde yapılacak siyasi istişare toplantısının Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı seviyesinde olması bekleniyor.

TURİZM FUARINA KATILACAK



Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre Tel Aviv'de 7-8 Şubat'ta yapılacak Akdeniz Turizm Fuarı'na Türkiye'den üst düzey bir isim katılacak. Ancak bu isim henüz netleşmiş değli.
Dıişişleri yetkililerine göre, 6 yıl aradan sonra gelen büyükelçi atamalarıyla birlikte, iki ülke arasındaki ilişkiler normalleşti denebilir. Aynı kaynaklar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İsrail ziyareti için çalışmaların yapıldığını da aktarıyorlar.

TİCARET KRİZDEN ETKİLENMEMİŞTİ



İlişkilerin normalleşmesinin bir diğer yansıması da ekonomik alanda olacak. Mavi Marmara öncesinde iki ülke arasında 2.5 milyar dolar olan ticaret hacmi, krizden etkilenmeyerek olay sonrası siyasi ilişkilere rağmen 4 milyar euroya yükselmişti.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI GÜNCELLENECEK



Şimdi ise iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da arttırılması için 90'lı yıllarda imzalanan serbest ticaret anlaşması güncellenecek. Kaynaklar, iki ülke arasında enerji, AR-Ge ve teknoloji alanlarında işbirliği için serbest ticaret anlaşmasının güncelleneceğini ve tarafların bu konuda görüşmelere başlaması için karar alındığı belirtiyor.

Haberin Devamı