Siyaset 'Türkiye örnek olabilirdi'
Paylaş
'Türkiye örnek olabilirdi'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin dış politikasını eleştirdiği konuşmasında Türkiye'nin Ortadoğu bataklığına sürüklendiğini savundu. Kılıçdaroğlu, "Türkiye bu coğrafyada örnek ülke olabilirdi" ifadesini kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de toplu açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylar üzerinden AK Parti'nin dış politikasını eleştirdi.

Türkiye'nin Ortadoğu bataklığına sürüklendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye bu coğrafyada örnek ülke olabilirdi" dedi.

"Türkiye'de özgürlük ve demokrasi açısından sorunlarımız var. İnsanlar düşüncelerini rahatça dile getiremiyorlar. Gazeteciler özgürce yazılar yazamıyorlar, yazanlar kapının önüne konuyor veya hapishanelere atılıyor. Yüzlerce gazeteci ya işinden oldu ya da hapiste kaldı. Şimdi bütün dünya Türkiye gerçeğini daha iyi öğrendi. Türkiye'de demokrasi istediğimiz ölçüde büyümedi ve gelişmedi.

Özgürlük ve demokrasi sadece bizim değil, dünya halklarının talebi haline gelmeye başladı. Türkiye'deki demokrasi talebi dünyanın her yerinden ses getirdi. Bu talebin önce Türkiye'den seslendirilmesi onur kaynağıdır. Pek çok sorunumuz var, bu iktidar Türkiye'yi yönetemiyor. Halkı bölmeyi marifet sanıyor.

Haberin Devamı

Demokrasi ve özgürlük bağlamında sesimizi daha gür haykıracağız. Her baskıya direneceğiz. Tek hedefimiz, daha çok özgürlük daha çok demokrasi.

Tahrir Meydanı'nda yüzbinler demokrasi ve özgürlük talebiyle toplanmışlardı. Mısır'da askeri darbe oldu ve demokrasi söylemleri bastırıldı. Şimdi Mısır'dan acı haberler geliyor. 100'ü aşkın Mısırlı bugün olaylarda yaşamını yitirdi.

Mısır Arap dünyasının kilit taşıdır. Nasıl kendi ülkemizde özgürlük ve demokrasi istiyorsak, Mısır'da da demokrasi ve özgürlük istemek çağdaş Türkiye halkının en büyük arzusudur. Bakınız İslam dünyası dışında kan akan başka yer yok. Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da hergün insanlar ölüyor. Tabloya baktığımızda AKP'nin dış politikası Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürüklüyor.

Türkiye bu coğrafyada örnek ülke olabilirdi ama maalesef Suriye konusunda izlediğimiz yanlış politika kan akmasına yok açtı. AKP iktidarı birçok radikal unsurları Türkiye'ye getirdi, cebine para koydu, eline silah verdi, git Suriye'de kardeşini öldür dedi. Bunu kabul etmiyoruz.

Biz yurtta barış, dünyada barış diyen bir ülkeyiz. Kendi ülkemizde de dünyada da barış istiyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamdan çekip çıkarılması lazım. Türkiye bir felaket anaforuna sürüklenmek durumundadır. Bu noktaya getirdiler Türkiye'yi. Burada Türkiye'yi çıkarmamız lazım."

Haberin Devamı