Gündem Türkiye sınırına ateş açıldı: 1 asker şehit, 1 asker kayıp

Türkiye sınırına ateş açıldı: 1 asker şehit, 1 asker kayıp

Paylaş
Türkiye sınırına ateş açıldı: 1 asker şehit, 1 asker kayıp

Kilis'te Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görev yapan bir asker Suriye tarafında IŞİD'in kontrolü altındaki bölgeden açılan ateş sonucu Şanlıurfa Akçakaleli Yusuf Beylem şehit oldu. Aynı karakolda görevli bir asker de kayıp

Askeri kaynaklar olayın dün akşam saat 18.15 civarında meydana geldiğini söylediler. Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nun sorumluluk alanında kaçakçılık yapan, IŞİD’le bağlantısı olduğu tahmin edilen ve Türkiye’ye girmeye çalışan grupla çatışma yaşandı.

Haberin Devamı

Olaydan sonra sınırda konuşlu birlikler, tank atışı da dahil olmak üzere bölgeyi yoğun ateş altına aldı.



“KAÇIRILDI DEMİYORUM”


Sosyal medyada IŞİD yanlısı çevreler Türk askerini, örgütün kaçırdığını ileri sürdüler. Türk yetkililer arama çalışmalarının bu iddialar da dikkate alınarak yürütüldüğünü söyledi. Askeri kaynaklar Türk tanklarının Suriye sınırları içerisine girdiği iddialarını ise doğrulamadı.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Orada bir şehidimiz var, bir askerimiz de kayıp. Kayıp olduğunu söylüyorum, kaçırıldığına dair bir şey söylemiyorum. Vali Bey’den aldığım bilgi öyle” dedi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da şöyle denildi: “1 Eylül’de saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ terör örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve operasyonlara devam edilmektedir.”

IŞİD geçen 23 Temmuz’da da Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki Dağ Hudut Karakolu’na ateş açarak Astsubay Mehmet Yalçın Nane’yi şehit etmiş, 2 uzman çavuşu da yaralamıştı. TSK, bunun üzerine IŞİD mevzilerine, Suriye Hava Sahası’na girmeden güdümlü bombalarla hava operasyonu gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı



TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ


Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri de konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

TSK'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"01 Eylül 2015 tarihinde saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda Kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

"Şehidimiz, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Yusuf Beylem"

AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, şehidin, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Yusuf Beylem olduğunu söyledi.

Polat, hastane çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür terör olaylarının son dönemlerde sıklaştığını ifade etti. Polat, şunları kaydetti:

"Şehit Akçakale nüfusuna kayıtlı Yusuf Beylem. Milletimizin başı sağ olsun. Bu tür terör olayları her zaman var. Allah milletimize güç versin. Acı kaybımız. Çok da fazla konuşmaya gerek yok. Ruhu şad olsun."

Haberin Devamı



ŞANLIURFALI ŞEHİDİN EVİNDE YAS


Kilis’te, Suriye tarafından açılan yaralanan er 21 yaşındaki Yusuf Beylem’in şehit olduğu haberi, Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde yaşayan ailesini yasa boğdu.

Kilis’te akşam saatlerinde Suriye tarafından açılan ateşle yaralanan ve götürüldüğü Kilis Devlet Hastanesi’nde şehit olan Yusuf Beylem’in ölüm haberi, Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Aldulhakim Ayhan ve askeri yetkililer tarafından ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tepecik Mahallesi’nde yaşayan ailesine verildi. Yusuf Beylem’in şehit olduğu haberinin verildiği amcası Ali Beylem ile ailesi sinir krizi geçirerek baygınlık geçirdi.

BABASI GAZİANTEP’TE ÖĞRENDİ

Yusuf Beylem’in şehit olduğu haberini, kalp hastası babası İsa Beylem anjiyo olmak için gittiği Gaziantep’te öğrendi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba İsa Beylem’in anjiyo olup Akçakale’ye gelmek için yola çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı



DAĞITIM İZNİNE GELMEMİŞ

4 aylık asker olan şehit Yusuf Beylem’in dağıtım izni kullanmadığı ve ailesinin ise geçtiğimiz günlerde Kilis’e giderek kendisini ziyaret ettiği öğrenildi. Şehidin amcası Ali Beylem, kalp hastası olan kardeşi İsa Beylem’in anjiyo olmak için Gaziantep’te olduğunu belirterek, "Dağıtım iznine gelmedi. Kilis yakın diye ailesi geçenlerde yanına ziyarete gitti. Kalp hastası olan babası şuanda Gaziantep’te. Kendisinin haberi var. Anjiyo olmuş ve buraya geliyor" dedi.

5’i erkek, 4’ü kız 9 çocuklu ailenin 4’üncü çocuğu olduğu öğrenilen Yusuf Beylem’in, Kilis’te düzenlenecek tören sonrası memleketi Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde toprağa verilecek.

Haberin Devamı



ŞEHİDİN SON PAYLAŞIMI MUHALİFLERİN İŞİD'E SALDIRISI OLDU


Suriye sınırındaki Kilis'te IŞİD'in etkin olduğu bölgeden Türkiye sınırına ateş açılması sonucu şehit olan er Yusuf Beylem’in sosyal medya hesabındaki son paylaşımlarının muhaliflerin IŞİD'e yaptığı saldırı fotoğrafları oldu.

Suriye sınırındaki Kilis'te akşam saat 18.00 sıralarında yaşanan olayda, IŞİD'in etkin olduğu bölgeden Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınır devriyesi yapan askerlerin üzerine ateş açılmış, saldırıda askerlerden Yusuf Beylem şehit olmuş, bir asker ise kaybolmuştu. Şehit asker Yusuf Beylem'in, sosyal medya hesabında ise son paylaştığı fotoğraflar ise muhaliflerin IŞİD'e tanklarla saldırdığı anlardan kareler oldu.
Sınırın sıfır noktasından kendi çektiği tahmin edilen ve 16 Ağustos'ta paylaştığı fotoğraflarda ise tank mermilerinin düştüğü bölgelerden yükselen toz bulutları dikkat çekiyor. Beylem, fotoğraflara etiketlediği yorumu ise şöyle oldu: "Muhalifler IŞİD’de tanklarla saldırıyor IŞİD'in bayrağı 2 saate kalmaz inecek."

İHA