Spor Türkiye tarih yazdı!

Türkiye tarih yazdı!

Paylaş
Türkiye tarih yazdı!

18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde Hırvatistan'ı 81-74 mağlup eden Türkiye, şampiyon oldu

Letonya'da düzenlenen U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda sırasıyla Sırbistan ve İspanya'yı eleyen Türkiye, finalde geçen yılın şampiyonu Hırvatistan'la karşılaştı.

Mücadeleye tempolu bir başlangıç yapan Hırvatistan'a ilk dakikalarda cevap veremeyen Türkiye, ribaundlarda da üstünlüğü rakibine verince skorda geriye düştü. Nitekim ilk periyotta kontrolü elinde tutan Hırvatistan, çeyrek bitiminde 22-16 öndeydi.

Milliler ikinci periyotta ise oyunu dengeye getirmeyi başardı. Özellikle Okben Ulubay ve Berk Demir'in etkili performanslarıyla önce Hırvatistan'ı yakalayan, ardından da öne geçen Türkiye, soyunma odasına bir sayı farkla, 38-37 galip gitti.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğine damgasını vuran isim Kenan Sipahi'ydi. İlk yarıda çok fazla etkili olamayan Kenan, üçüncü periyotta attığı 13 sayıyla liderliği eline aldı ve Türkiye, Hırvatistan önünde farkı yedi sayıya kadar çıkarttı. Periyodun bitiminde Hırvatistan faul atışlarıyla yeniden skora ortak olsa da Kartal Özmızrak'ın son saniye üçlüğüyle Türkiye final çeyreği öncesi 61-55'lik üstünlüğü yakaladı.

Milliler son periyotta da savunmadaki sertliğin dozajını düşürmezken, rakibine ilk beş dakikada dört sayı şansı tanıdı. Hücumda basit hatalar yapan Hırvatistan'da takımın en büyük skor opsiyonu Paolo Marinelli ve millilerde Kenan Sipahi beş faulle oyun dışında kaldı. Skor 70-61'ken ufak çapta bir krize giren milli takım, iki dakika boyunca sayı üretemese de Hırvatistan'a faul atışları dışında şans tanımadı ve mücadeleden 81-74'lük skorla ayrılarak U18'de Avrupa Şampiyonu oldu.

U18'de ilk şampiyonluk

Basketbolda alt yaş kategorilerinde daha önce U16'da üç Avrupa Şampiyonluğu (1997, 2005 ve 2012) elde eden Türkiye, U18'de ilk zaferine ulaştı. Milliler, 2004 ve 2005'te iki kez üst üste final oynamış ancak sırasıyla İspanya ve Sırbistan'a boyun eğmiş; gümüş madalyada kalmıştı.

Haberin Devamı