Dünya 'Türkiye üzerinden suikast' iddiası

'Türkiye üzerinden suikast' iddiası

Paylaş
'Türkiye üzerinden suikast' iddiası

İsrail'e ait iki casus uçağının Türkiye hava sahasından geçerek Macaristan'a indikten sonra 50 yaşındaki bir Suriyeli'ye suikast yaptığı iddia edildi.

İsrail’de yayın yapan Yeshiva World News adlı haber sitesi, iki İsrail casus uçağının geçtiğimiz Çarşamba günü Türkiye üzerinden geçerek Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir Suriyeliye karşı düzenlenen operasyona katıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Haberini Macaristan basınında çıkan iddialara dayandıran siteye göre, görgü tanıkları önceki gün Budapeşte Uluslararası Havaalanı’nda iki İsrail casus uçağı gördü.

Gözetleme aletleriyle donatılmış olduğu öne sürülen uçakların, Çarşamba günü bir Suriye vatandaşına düzenlenen suikaste katıldıkları iddia edildi.

MACARİSTAN 'DİPLOMATİK GÖREV' DEDİ

Casus uçakların varlığı Macaristan yetkilileri tarafından da kabul edildi. Macaristan Dışişleri Bakanlığı uçakların “diplomatik bir görev” çerçevesinde Budapeşte’de olduğunu iddia etti, ancak başka bir açıklama yapmadı.

Yeshiva World News ise, uçakların Macaristan üzerinde bulunduğu saatlerde Budapeşte’de bir Suriye vatandaşının otomobilin içinde vurularak öldürüldüğünü yazdı.

Haberin Devamı

Site, siyah bir bond çanta taşıyan suikastcının olaydan hemen sonra gözden kaybolduğunu bildirdi.

CASUS UÇAKLAR TÜRKİYE ÜZERİNDEN GİTTİ

Macar medyasının iddiasına göre casus uçaklar İsrail’den kalktıktan sonra Türkiye, Bulgaristan ve Romanya hava sahasından geçerek Macaristan’a ulaştı.

TÜRK HAVA SAHASINA GİREREK SURİYE'Yİ VURMUŞTU

6 Eylül 2007'de İsrail savaş uçakları, Türk hava sahasını da kullanarak Suriye'de bir bölgeyi bombalamıştı. Hava sahası ihlaliyle kalmamış, İsrail uçakları yakıt tanklarını Türkiye topraklarına bırakmıştı. Savaş uçakları, nükleer tesis gerekçesiyle Suriye'nin El Kibar bölgesini bombalamıştı.

TEL AVİV, (DHA)