Yaşam Türkiye ve Yunanistan halkları barış için birlikte

Türkiye ve Yunanistan halkları barış için birlikte

Paylaş
Türkiye ve Yunanistan halkları barış için birlikte

Yunanistan'ın Leros adasında düzenlenen 'Barış Buluşmaları' bugün başladı. Üç gün sürecek etkinlik 15 Temmuz Pazar günü sona erecek. Leros Adası'nın çok kültürlü yapısı ve Ege'nin iki yakasını bir araya getirmesi nedeniyle Leros Adası'nda gerçekleştirilen Barış Buluşması'nın davetiyeleri ve programı da İngilizce, İtalyanca, Fransızca, Türkçe ve Yunanca olmak üzere beş ayrı dilde basıldı

FAİK GÜRSES / POSTA

Haberin Devamı

Leros-Kalimnos-Astipalias Metropolitliği, Leros Belediyesi, Defne-Dafni Türk Yunan Derneği, Leros Artemis Dans Okulu tarafından ortaklaşa düzenlenen Barış Buluşması'nın bugünkü programı, saat 20.00'de Platanos Meydanı'nda. Program, Kanada Kyklos-Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle başlayacak.

14 Temmuz Cumartesi günü ise saat 20.00'de Alinda Metropolitlik binasında 'İmroz-Karşı Bellek' fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Açılışta Kalimnos-Leros-Astipalias Metropoliti Paisios, Bölge Valisi Hacimarkos, Belediye Başkanı Kolias ve Defne Derneği Başkanı Emekli Büyükelçi Yalım Eralp birer konuşma yapacak. Açılış sonrası solist Stelios Berberis mini bir dinleti sunacak.

Buluşmanın 15 Temmuz Pazar günkü programı yine Platanos Meydanı'nda, saat 21.00'de başlayacak.

Haberin Devamı

Eniz Rıza Sakızlı'nın yönetmenliğini yaptığı 'Yanyana' belgeselinin İmroz bölümünden bir gösterim yapılacak. Ayrıca Stelios Berberis, Artemis Dans Okulu müzisyenleri ve Kanada Kyklos-Halk Dansları Topluluğu'nun katılımıyla rebetika dinletisi ve halk dansları gösterisi sunulacak.

'SİYASET BİZİM DIŞIMIZDA'

Defne Derneği Başkanı Emekli Büyükelçi Yalım Eralp ve Leros Eski Belediye Başkanı Prof. Yorgo Zorzou ile açılış öncesi bir araya geldik. Yorgo Zorzou, ''İki halkın arasındaki dostluk her geçen gün pekişiyor. Siyaset bizim dışımızda. Biz onun içine giremeyiz'' dedi.

Yalım Eralp ise, ''İki ülke vatandaşlarının barış ve huzur içinde yaşadığını dünyaya göstermek en büyük aracımız'' sözleriyle heyecanını dile getirdi.

'TÜRKLER GELDİĞİ ZAMAN DÜKKAN COŞUYOR'

Leros' taki Steki Taverna'nın sahibi Dimitri Syprou da buluşma ile ilgili heyecanlıydı: ''İşim icabı birçok dostum var. Ama Türkler kadar ki>