Yaşam Türkiye'de 20 milyon kişi dijital oyun oynuyor

Türkiye'de 20 milyon kişi dijital oyun oynuyor

Paylaş
Türkiye'de 20 milyon kişi dijital oyun oynuyor

Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanı Dinç, "Dünyada 1 milyardan fazla kişi aktif olarak oyun oynuyor, Türkiye'de ise bu sayı 20 milyon civarında" dedi

Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TÜDOF) Başkanı Mevlüt Dinç, dünyada 1 milyardan fazla kişinin aktif olarak oyun oynadığını, Türkiye’de ise bu sayının 20 milyon civarında olduğunu bildirerek, "Dünyada toplam 70 milyar dolar olan oyun sektörünün cirosu, Türkiye’de ise yaklaşık 200 milyon dolar" dedi.

Haberin Devamı

Dinç, dünya dijital oyun piyasasının sürekli büyüdüğünü belirtti.

Dijital oyun piyasasının ekonomik krizlerden etkilenmediğini ve dünyada toplam 70 milyar dolarlık bir sektör olduğuna dikkati çeken Dinç, "Türkiye oyun sektörünün cirosu ise yaklaşık 200 milyon dolar" diye konuştu.

Bazı sosyal paylaşım sitelerinin de giderek oyun oynama ortamları haline geldiğini, 250 milyon kişinin sadece Facebook üzerinden oyun oynadığını vurgulayan Dinç, "Ekonomik anlamda ülke olarak hak ettiğimiz yerin çok gerisinde olsak da 30 milyon Facebook kullanıcısı ve 20 milyon oyuncusu ile dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer aldığımızı söyleyebiliriz" dedi.

-"Türkiye’deki oyunların çoğu yabancı"-

Türkiye’de dijital oyunların çok büyük bölümünün yabancı olduğunu bildiren Dinç, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bu sektörde son yılda büyük gelişme gösteren Çin ve Güney Kore’de, oynanan dijital oyunların yüzde 95’i bu ülkelerin kendisi tarafından üretiliyor ve bu oyunlara dünya piyasasında büyük rağbet gösteriliyor. Bu örnekte olduğu gibi oyun sektörünün öncelikli alan ilan edilerek topyekün ülke olarak desteklenmesiyle kısa sürede milyarlarca liralık bir ekonomi yaratılması mümkün."

-"Destekler, artarak devam etmeli"-

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oyun sektörüne yönelik destek açıklamasını çok önemli bulduklarını dile getiren Dinç, "Bu destekle oyun sektörünün çok daha hızlı büyümesi, gençlerimiz için yeni istihdam alanları yaratılması, dünya çapında geliştireceğimiz kendi gelenek ve kültürümüzü yansıtan yerli oyunların artması söz konusu olacaktır" diye konuştu.

Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu olarak bu desteği çok yerinde bulduklarını ifade eden Dinç, bu tür desteklerin artarak devam etmesini ve bu konuda ilgili devlet kurumlarıyla yakın çalışmayı arzuladıklarını kaydetti.

Arife Yıldız Ünal - AA