Antalya Türkiye'de 28 bin 470 kişi organ bekliyor

Türkiye'de 28 bin 470 kişi organ bekliyor

Paylaş
Türkiye'de 28 bin 470 kişi organ bekliyor

Türkiye'de 28 bin 470 kişi organ bekliyor

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)- AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon Birim Sorumlusu öğretim görevlisi Nilgün Bilal, Türkiye'de 28 bin 470 kişinin organ bağışı beklediğini belirtti.
Organ Bağışı Haftası dolayısıyla AÜ Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon Birimi tarafından lise öğrencilerine organ bağışının önemi konusunda bilgi verildi. Organ Nakli Merkezi Toplantı Salonu'ndaki bilgilendirme seminerine AÜ Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Nilgün Bilal, koordinatörler, Uğur Genç ve Ali Tugay katıldı. Öğr. Gör. Nilgün Bilal, "Organ bağışının önemini daha çok kişiye duyurarak, yanlış bilgilerin düzelmesi, bilinmeyenlerin öğrenilmesini amaçlıyoruz" dedi.
Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlediklerini, tüm çabalarının insanları doğru bilgilendirmek olduğunu ifade eden Nilgün Bilal, Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre Türkiye'de 28 bin 470 kişinin organ bağışı beklediğini belirtti.
Bilgilendirme seminerine katılan öğrencilere kısa film gösterimi eşliğinde bilgi veren Nilgün Bilal, "Herkes bir engelli adayı olduğu gibi aynı şekilde herkesin, ailesinin veya yakınlarının organ bağışına veya kan bağışına her an ihtiyacı olabilir. Bu nedenle organ bağışı konusunda duyarlılık sahibi olunması gerekiyor. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz etkinliğe büyük katkı sağlayan hastane yönetimine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Etkinlik sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirip bilgilendirme kitapçığı ve hatırlatma objeleri dağıtan koordinatörler, öğrencilerin sorularını cevaplayıp, zihinlerindeki organ bağışı konusunda var olan soru işaretlerinin kalkması için yardımcı oldu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı