Siyaset Türkiye'de liderlerin ismini kaç kişi kullanıyor?
Paylaş
Türkiye'de liderlerin ismini kaç kişi kullanıyor?

Türkiye'de liderlerden en çok 'Abdullah Gül'ün isim ve soyismi başkaları da kullanıyor. Kayıtlara göre MHP liderinden başka 'Devlet Bahçeli' ise yok

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aynı isim ve soyismi kullanan 981 kişi, Başbakan Erdoğan ile 90 kişi, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile 1 kişi bulunurken, MHP lideri Devlet Bahçeli'yle aynı isim ve soyismi kullanan kimse bulunmuyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dışında, Türkiye'de aynı isim ve soyismi kullanan 981 kişi daha bulunuyor. Nüfus kayıtlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aynı isim ve soyismi taşıyan 90 kişi daha yer alıyor.

CHP LİDERİNİN İSMİNDEN 1 TANE DAHA VAR

Ülke genelinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı isim ve soyismi bir kişi daha taşırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile aynı ad ve soyadını kullanan başka kimse yok.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dışında aynı isim ve soyismi kullanan 2 kişi daha bulunurken, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın ad ve soyadını 12, 5 Kasım 2006'da hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in isim ve soyismini ise 38 kişi daha taşıyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile aynı isim ve soyismi taşıyan kişi sayısı ise 768.

Haberin Devamı

2010'DA 102 ÇOCUĞA “RECEP TAYYİP” İSMİ VERİLDİ

2010 yılında dünyaya gelen 102 çocuğa “Recep Tayyip” isminin verildiği öğrenildi. “Yusuf”, “Mustafa”, “Mehmet”, “Arda” ve “Ahmet” isimlerinin en fazla tercih edildiği geçen yıl, 102 ailenin yeni doğan bebeklerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini vermeyi tercih ettikleri görüldü.