Yaşam Türkiye'den İngiltere'ye uçtu, izdiham yarattı

Türkiye'den İngiltere'ye uçtu, izdiham yarattı

Paylaş
Türkiye'den İngiltere'ye uçtu, izdiham yarattı

Anavatanı Türkiye olan kuş, İngiltere'de kuş gözlemcilerinin kurduğu ağa yakalanınca ülkede günün olayı haline geldi.

Anavatanı Türkiye olan 'Taş bülbülü' adlı kuşun yolu yanlışlıkla İngiltere’ye düşünce izdihama neden oldu.

Haberin Devamı

Daily Mail’in haberine göre, dünyada sadece Türkiye’de ve kısmen de Afganistan’a üreyen Taş bülbülü, Doğu Afrika’dan Türkiye’ye doğru gelirken bir nedenle yolunu şaşırarak İngiltere’nin Cleveland kentine bağlı Hartlepool Headland kasabasına kondu.

Burada kuş gözlemcilerinin küçük kuşları yakalamak için kurduğu bir ağa yakalanan Taş bülbülünü görmek isteyen İngiliz kuş meraklıları izdihama yol açtı. İngiltere’de daha önce sadece iki kez görülen Taş bülbülünü gözlemek isteyen kuş meraklıları adeta üst üste yığıldı.

Kuş gözlemcisi Chris Brown, iki yaşında olduğu sanılan ve Türkiye’ye dönerken yolunu şaşırıp İngiltere’ye konan kuşun ağdan serbest bırakılmasına rağmen yoluna devam etmediğini belirterek, kuşun bir iki gün daha İngiltere’de kalmasının umulduğunu söyledi. Taş bülbülü, insanların ulaşamayacağı yerlerde yuva yaptığı için, anavatanı Türkiye olduğu halde burada da çok ender olarak görülebiliyor.

Haberin Devamı

İngiliz kuş gözlemcileri Taş bülbülünün İngiltere’de son olarak 1990 yılında görüldüğünü belirtiyor. Yüzü ve göğsü kızıl, alt tarafı beyaz ve sırtı kahverengi olan Taş bülbülü, ormanlarda, bitkice zengin parklarda ve çalılıklarda ürüyor ve ötüşü bülbüle benziyor.