Ekonomi "Türkiye'nin Birleştirici Gücü" dev projelerle yolda

"Türkiye'nin Birleştirici Gücü" dev projelerle yolda

Paylaş
"Türkiye'nin Birleştirici Gücü" dev projelerle yolda

"Türkiye'nin Birleştirici Gücü" sloganıyla yola çıkan Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu BİRKONFED, yeni dönemde yepyeni projeler ve çalışmalar için düğmeye bastı

BİRKONFED Genel Başkan vekili ve Basın Sözcüsü Av. Şenol Gürşan tarafından yapılan yazılı açıklamada "Seçim sonuçları istikrarı ve güveni işaret etmiştir. Bundan sonra, sivil toplum kuruluşu olarak biz, daha güçlü bir Türkiye’ye katkı sağlamak üzere yeni yatırımlar ve projeler geliştirmeye ve uluslararası arenada yerimizi almaya yönelik hızlı ve etkili sürece adım atıyoruz.

Türkiye; dünyanın 16. Büyük ekonomisi ve G20 üyesi bir ülkedir. 2023 vizyonu çerçevesinde en güçlü ilk on ülke konumuna yükselme hedefi, bizim yolumuza ışık tutacaktır ve bunun için de BİRKONFED olarak, her türlü gayreti göstereceğiz. G20’nin 15-16 Kasım tarihleri arasında Türkiye’de yapılıyor olması, Obama’dan, Putin’e, Merkel’den Cameron’a kadar dünya liderlerinin Antalya’ya gelmesi, bunun en önemli göstergesidir. Dev projeler, yabancı sermaye ve yatırımlar için iyi bir liman olan Türkiye’de 14 yıldır devam eden istikrar, artarak devam edecektir" dedi.

BİRKONFED Basın Sözcüsü Av. Şenol Gürşan şöyle devam etti: "Konfederasyonumuz; ortaya koyduğu vizyon ve misyon çerçevesinde geleceğe yönelik, kısa, orta ve uzun vadeli projelerini ve çalışmalarını tamamladı. Öncelikle 28 Kasım'da DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği ile yapılacak olan "Barışa Giden Yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi"ne ev sahipliği yapacağız. Bu zirveye yurt içinden ve yurt dışından önemli yatırımcılar, fon yöneticileri, siyasetçiler, akademisyenler, diplomatlar ve iş insanları katılacaktır. Bu zirve ile birlikte Kıbrıs’ta yeni ve büyük yatırım imkânları olacaktır. Altyapı, enerji, eğitim, sağlık, tarım ve inşaat alanlarında birçok önemli konuyu masaya yatırarak hayata geçireceğiz.

DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Sayın Ferhat Bozçelik ile BİRKONFED Genel Başkanı Sayın Osman Ünsal arasında imzalanan 'İşbirliği Protokolü' konfederasyonumuz için son derece umut verici olmuştur. Bu protokol ile pek çok ülkede yeni yatırım ve işbirliği fırsatlarının temeli atılmıştır.

Ocak ayında Türkiye'nin tüm federasyon başkanlarını ve 81 ilimizin sanayi ve ticaret odaları başkanlarını büyük bir organizasyonla bir araya getiriyoruz. Sivil toplum önderleri, sanayi ve ticaret odası başkanlarıyla, ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal alanlarda neler yapabileceğimizi konuşacağız. Çıkacak sonuçların ve hizmetlerin şimdiden ülkemize hayırlı olmasını dilerim" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı