Gündem Türkiye'nin en büyük iftar sofrası bu şehirde kuruldu

Türkiye'nin en büyük iftar sofrası bu şehirde kuruldu

Paylaş
Türkiye'nin en büyük iftar sofrası bu şehirde kuruldu

Uşak Belediyesi tarafından İsmetpaşa Caddesi'nde ''Milli Birlik ve Kardeşlik İftarı'' düzenlendi. İftara 20 bin civarında vatandaş katıldı. Bu senenin Türkiye'deki en büyük iftar sofrası da Uşak'ta kurulmuş oldu

Uşak’taki büyük iftar daveti Kur’an tilavetinin okunmasıyla başladı. İftarda İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gerçekleşen ve 45 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısında hayatlarını kaybeden şehitler için eller hep birlikte semaya açıldı. Başkan Nurullah Cahan ve Eşi Halime Cahan iftara katılan vatandaşlarla teker teker selamlaştı. İftara AK Parti Uşak Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş ve protokol üyeleri de katıldı.

Haberin Devamı

İftarda açılış konuşmasını Belediye Başkanı Nurullah Cahan gerçekleştirdi. Terör olaylarını vurgu yapan Başkan Cahan, "İlimizden birlik ve beraberliğimizle teröre meydan okuyoruz" dedi. Türkiye’yi kimsenin bölemeyeceğine vurgu yapan Cahan, " Milli Birlik ve Kardeşlik İftarı’nda hemşehrilerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Ramazan-ı Şerif’in başından bu yana hemşehrilerimizle birlikte oruç açtık ve aynı çorbaya kaşık salladık. Bugün de yaşanan terör olaylarına kentimizden tüm dünyaya vatandaşlarımızla beraber Milli Birlik ve Kardeşlik iftarıyla meydan okumak istedik. Bugüne kadar her daim sizlerle birlikte olduk. Her daim sizin içinizde olduk. Bugün burada Uşak’ımızın tüm mahallelerinde 7 den 77 ye hemşehrilerimizle birlikte iç içeyiz. Vatandaşlarımızla birlikte ülkemizdeki terör olaylarını kınıyor, biriz ve beraberiz diyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kentin projelerine de dikkat çeken Cahan, Uşak’ın günden güne geliştiğini ve projeleriyle geleceğin parlayan yıldızı olacağının altını çizdi. Cahan şunları kaydetti:

"İlimizde projelerimiz son hızıyla devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Projesi, Kent Park Projesi ve Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nde çok güzel bir noktadayız. Temmuz ayı ilk battı çıktımızı açacağız. Akabinde stat kavşağında yeni bir battı çıktı yapacağız. Devamında şehrimize yakışmayan yeni otogarımızı yapacağız. Devamında 15 bin kişilik stadımızı inşa edeceğiz. Ayrıca hizmet verme konusunda yetersiz kalan mevcut Belediye Hizmet Binası yerine yeni Belediye Hizmet Binasını bitireceğiz. Sosyal Belediyecilikte de destanlar yazıyoruz. Biz göreve geldiğimizde hemşehrilerimizle gönül köprüleri kurma konusunda söz vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirdik. Bu vesileyle Ramazan Bayramı’nın hemşehrilerimize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum"