Cumartesi Postası Türkiye’nin en iyi 15 iftar mekanı

Türkiye’nin en iyi 15 iftar mekanı

Paylaş
Türkiye’nin en iyi 15 iftar mekanı

Birliğin ve bereketin mübarek ayı, 11 ayın sultanı Ramazan geldi çattı. Evlerde, çarşıda ve pazarda hazırlıklar başladı

Lokantaların birbirinden zengin iftar menüleri hazır.

Haberin Devamı

Keyifli iftar sofralarında orucunu açmak isteyenler için Türkiye’nin En İyi 15 iftar mekanını Cumartesi Postası Jürisi’ne sorduk. Afiyet olsun.

Borsa Lokantası - İstanbul

Anadolu’nun yöresel yemeklerini sunan Boğaziçi ve Adile Sultan Sarayı’ndaki Borsa Lokantası, Ramazan ayı boyunca konuklarını çok özel lezzetlerle ağırlıyor. Kişi başı 240 TL.

Hamdi – İstanbul

Eminönü’nde hizmet veren Hamdi, Ramazan’da misafirlerini kebap çeşitleriyle memnun etmeye devam edecek. Urfa kebap, kuzu şiş, fıstıklı ve sebzeli da kebabı dillere destan. Kişi başı 150 TL.

7Mehmet - Antalya

Ünü dünyaya yayılmış bir lokanta. Zeytinyağlıları, ovma salatası, kulaklı çorbası, oğlak kebabı dillere destan. Manda kaymaklı acılı kabak tatlısını mutlaka tadın. Kişi başı 130-160 TL arası.

Haberin Devamı

Mevlevi Lokantası - Konya

Üç Konya evinden oluşan lokanta Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden izler taşıyor. Konya’ya özel olan Patlıcan orta yemeğini yemeden lokantadan ayrılmayın. Kişi başı 50-65 TL.

Kaşıbeyaz – Florya

İstanbul’un en popüler iftar mekanlarından biri. İftariyelikler; kebaplar ve çeşitli tatlılar. Kalabalık ailelerin dikkatine. Çocuklarınız için oyun alanı da var. Kişi başı 165 lira

Tuğra Restoran - İstanbul

Tuğra’nın Ramazan menüsü çok zengin. Süt bademli mehir çorbası, taze naneli kaşık mantı, bademli süt kuzu kavurma, pastırmalı paçanga böreği, Ege fileto, enfes tatlardan bazıları. Kişi başı 410 TL.

Cafe Swiss - İzmir

Cafe Swiss, Ramazan’da misafirlerini açık büfeye davet ediyor. Zengin iftariyeliklerin ve Türk mutfağının gelenekselleşen tatlarının yer aldığı büfe Kişi başı 119 TL.

Beyti - İstanbul

Beyti’nin Ramazan menüsü çorba, su böreği, sucuk, mevsim salatasıyla başlıyor. Karışık ızgara çeşitleriyle devam ediyor. 15 çeşit tatlı seçeneğiyle final yapılıyor. Kişi başı 270 TL.

Hünkar Lokantası - İstanbul

Türk ve Osmanlı mutfağının en önemli temsilcilerinden biri olan Hünkar, nostaljik atmosferiyle iftar için en ideal adreslerden biri. Fiks menü yok. Ne yerseniz menü fiyatından ödüyorsunuz.

Asitane

Ramazan ayında Osmanlı’ya bir yolculuk yapmak isterseniz en güzel adreslerden biri Asitane. Menüdeki bütün lezzetler aslına uygun malzeme ve pişirme yöntemleriyle sunuluyor. Kişi başı 185 TL.

Haberin Devamı

BONUS

Çağrışan Et Mangal - Bursa

Sultan Sofrası - Hatay

Tavacı Recep Usta - Ankara

Kanaat Lokantası - İstanbul

Hazırlayan: Bekir Saçar