Cumartesi Postası Türkiye'nin en iyi 15 kahve dükkanı

Türkiye'nin en iyi 15 kahve dükkanı

Paylaş
Türkiye'nin en iyi 15 kahve dükkanı

Cumartesi Postası jürisi Türkiye’nin en iyi 15 kahve dükkanını seçti

Dünyanın en çok tüketilen ikinci içeceği olan kahve yıllarda ülkemizi de altına aldı.

Haberin Devamı

Artık yeni nesil kahveciler büyük şehirlerin hemen her köşesinde karşımıza çıkıyor.

Cumartesi Postası Jürisi kahve tutkunları için Türkiye’nin en iyi 15 kahvecisini seçti.

Moc Coffee / Nişantaşı-İstanbul

Kolombiya, Meksika, Peru, Panama ve Kenya gibi bölgelerden temin ettiği 12 çeşit kahve çekirdeğini Avustralya usulü kavuruyor.

Cup of Joy / Bebek-İstanbul

Kahvelerini altı farklı yöntemle hazırlıyorlar. Zorlu Center’da şubesi var. Farklı kahve deneyimi yaşamak istiyorsanız mutlaka uğrayın.

Noir Pit Coffee Co./ Beyoğlu-İstanbul

Organik kahvelerinizde kullanılacak sütü yağlı, yağsız ve laktozsuz sütler arasından seçebilirsiniz. ‘Kopi Luwak’ı mutlaka tadın.

Kronotrop / Cihangir-İstanbul

En iyi kahve çekirdeklerini üreticiden alıp en ileri kavurma tekniklerini kullanıyor. Soğuk, sıcak 27 çeşit kahve yapılıyor. Nişantaşı’nda da şubesi var.

Haberin Devamı

Walter’s Coffee Roastery / Kadıköy-İstanbul

Deniz Kosan burayı ‘Breaking Bad’ dizisinden ilham alarak yapmış. Deney tüpleriyle hazırlanan kahveler sarı tulum giymiş elemanlar servis ediyor.

Federal Coffee / Galata-İstanbul

Galata Kulesi’ne komşu olan Federal, geniş bir kahve menüsüne sahip. Buraya yalnız kahve için değil lezzetli tatlıları için gelenler de var.

Gravité Coffee Bar - Teşvikiye / İstanbul

Gravité’nin kahvaltısı ve tatlıları da en az kahveleri kadar lezzetli. Kitap okumak ya da bilgisayarınızla çalışmak için ideal bir yer.

Coffee Sapiens / Karaköy-İstanbul

Kendilerini ‘kahve kavurucu’ olarak tanımlıyorlar. Kahvelerini dünyanın en iyi kahve yetiştirilen bölgelerinden alıyorlar.

Petra Roasting Co./ İstanbul

2013’te açılan mekanın beş şubesi var. İthal ettikleri yeşil çekirdek kahveleri doğal özelliklerini koruyarak yenilikçi tekniklerle servis ediyorlar.

Borderline Coffee / Nişantaşı-İstanbul

George Howell, Assembly gibi dünyanın en iyi kahvelerini satıyor. Şimdi tam zamanıyken balkabaklı baharatlı latte’yi mutlaka deneyin.

Baristocrat 3rd Wave Cafe / İzmir

Tecrübeli ekibi ve kahve çeşitleriyle kısa sürede Alsancak’ın en gözde kahvecisi olmayı başarmış. ‘Nitro Brew ve Cold Drip’ en beğenilen kahveleri. Urla’da da bir şubesi var.

Haberin Devamı

Lungo Espresso Bar / Ankara

Neredeyse hazırlamadıkları kahve çeşidi yok. ‘Chemex, aeropress, V60 ve clever’ demleme sistemlerini kullanıyorlar. Ev yapımı limonatası da kahveleri gibi harika.

The Sudd Coffee Antalya

Konyaaltı ve Lara’daki mekan kahvelerini global trendleri ve uluslararası kahve otoritelerinin belirlediği normları yakından takip ederek hazırlıyor.

Coffeetopia / Eminönü-İst

Kahveye dair her şey düşünülmüş. Kahve çeşitlerinin sertlik derecelerini menüde görebiliyorsunuz. ‘Chemex, aeropress, V60 ve clever’ gibi demleme teknikleri kullanılıyor.

Department / Balat-İst

Burası çok özel kahve çekirdeklerini bulup kavuran bir kahve kavurma evi. Birçok farklı demleme yöntemi ve kahve çeşitleriyle kahve sevenleri Balat’a çekiyor.

Hazırlayan: BEKİR SAÇAR