Gündem Türkiye'nin her yerinde Mısır protestosu

Türkiye'nin her yerinde Mısır protestosu

Paylaş
Türkiye'nin her yerinde Mısır protestosu

Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam yurtta pek çok kentte ve bazı ülkelerde protesto edildi

Mısır'daki katliama yönelik protesto eylemleri yurdun çeşitli illerinde ve bazı ülkelerde sürüyor.

Haberin Devamı

>>>TÜRKİYE MISIR İÇİN AYAKTA!

Fatih Camisi'nde Cuma namazı sonrası toplanan bir grup, Mısır'da öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

PROTESTOYA BAŞBAKAN'IN OĞLUDA KATILDI


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'le birlikte Cuma namazını Fatih Camisi'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan çıkışta protestoya denk geldi.

Erdoğan, Mısır'da ölenler için kılınan gıyabi cenaze arka saflarda yer tutatarak katıldı. Namazın ardından grup protestoya devam ederken Bilal Erdoğan cami avlusundan ayrıldı. Gıyabi cenaze namazının ardından bir basın açıklaması yapıldı. Kolkola giren ve tekbirler eşliğinde Saraçhane Parkına yürüyen kalabalık burada da bir süre protesto gösterisi yapıp, dağıldı.

Haberin Devamı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği'nin (Özgür-Der) çağrısı üzerine Eyüp Sultan Camisi'nde biraraya gelen vatandaşlar, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto ettiler.

Uluslararası Hukukçular Birliği üyesi bir grup avukat, Bebek'teki Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya geldi.

ADANA

Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam Adana'da sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi. Kemer Altı Camisi'nde cuma namazı kılan vatandaşlar, daha sonra katliamda yaşamını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, odular okudu ve Mısır'da katliam yapan ordu mensupları aleyhine slogan attı.

VAN

Van'da, Cuma Namazı sonrası, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yapılan katliamı protesto etmek amacıyla aralarında kadın ve çocuklarında da bulunduğu yüzlerce vatandaş, Hazreti Ömer Cami avlusunda, katliamda yaşamlarını yitirenler için sloganlar attı, dualar etti.

MARDİN

Mardin'de 13 Mart Mahallesinde bulunan Fuat Yağcı Camisinde Cuma namazı sonrası Mısır'da yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi. Mardin'de vatandaşlar, katliamda hayatını kaybedenler için 3 gün 3 gece dua edecek.

Antalya, Şanlıurfa,Bolu, İzmir, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan'da da protesto edildi.

Haberin Devamı

MESCİD-İ AKSA'DA DA PROTESTO EDİLDİ

Katliam, Mescid-i Aksa'da da protesto edildi. Mescid-i Aksa'da cuma namazı çıkışı düzenlenen gösteride, binlerce kişi Nahda ve Rabiatul Adeviyye meydanlarında yaşanan katliam ile Mısır'ın birçok kentinde meydana gelen şiddet olaylarını protesto etti.

PAKİSTAN

Katliam, Pakistan genelinde de cuma namazı sonrası gerçekleşen gösterilerle protesto edildi.

Başkent İslamabad’da Mescidi Şuheda Camisi'nde cuma namazı sonrası toplanan yüzlerce kişi, protesto gösterisi düzenledi ve hükümetten Mısır ile ilişkileri dondurmasını talep etti.

Ülkenin diğer şehirlerinde de cuma namazı sonrası Mısır'daki katliam protesto edildi.

AA