Ekonomi Türkiye’nin ihracat şampiyonu yine Türk Hava Yolları oldu

Türkiye’nin ihracat şampiyonu yine Türk Hava Yolları oldu

Paylaş
Türkiye’nin ihracat şampiyonu yine Türk Hava Yolları oldu

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olan Türk Hava Yolları (THY), 8 milyar 50 milyon dolarlık hizmet ihracatı ile Türkiye’ye en fazla döviz kazandıran şirket oldu

Son 10 yılda yakaladığı yükseliş ile dünyanın en iyi havayolu şirketleri arasında yerini alan ve 122 ülkede uçtuğu 304 nokta ile yolcularına rakipsiz bir uçuş ağı sunan THY, 2008 yılından beri zirvede olduğu Fortune 500 Türkiye sıralamasında bu yıl da Türkiye’nin ihracat şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları Mali Genel Müdür Yardımcısı Murat Şeker yaptığı açıklamada "Yolcularımıza, Türk misafirperverliği ile sunduğumuz ayrıcalıklı uçuş deneyimi ve hedeflerimize yönelik attığımız adımlar sayesinde küresel sivil havacılık pazarındaki payımız gün geçtikçe artmaktadır. Markamız ürettiği değerler ile bugün Türkiye’nin gelişimi, ihracatı ve marka bilinirliği açısından çok önemli bir yerde durmaktadır. Çalışmalarımızın böyle değerli ödüllere lâyık görülmesi, yeni hedeflerimize uçmaya hazırlanırken bizlere cesaret vermektedir. İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte daha büyük hayalleri gerçeğe dönüştüreceğiz" dedi.