Yaşam Türkiye'nin JK Rowling'i

Türkiye'nin JK Rowling'i

Paylaş
Türkiye'nin JK Rowling'i

Çocuk denecek yaşta (16) yazar oldu Melodi Baç. İlk kitabı 'Yasak' çok sattı, beklenen ikinci kitabı 'Yasak 2-Crista' yeni piyasaya çıktı. Ünlenen, hayran kitlesi oluşan, imza günlerine katılan Melodi'nin bir hayali kaldı: Kitaplarının film yapılması. Neden olmasın ki! JK Rowling, Harry Potter serisiyle bu noktaya geliyor da Melodi neden gelemesin...

"Bu sefer her şey daha zor, daha karmaşık... Sırrım hala halkımdan saklanıyor ama nereye kadar devam edebilirim, bilmiyorum. Isadora söylemişti, uyarmıştı beni... Ateşle oynuyorsun, dikkat et! demişti. Şimdi onu daha iyi anlıyorum. Ateş beni içten içe kül ediyor. Ama bir çıkış yolu olmalı. Bütün bu pişmanlıkları ve ölümleri durdurmanın bir yolu olmalı... Ama o yolu nasıl bulacağım... Nasıl?.."

Haberin Devamı

Bu satırlar ‘Yasak 2- Crista’ adlı kitaptan... Bu, fantastik bir roman. Yazarı ise 16 yaşındaki Melodi Baç. Bu, onun ilk kitabı değil. İlk eseri ‘Yasak’ geçen yıl piyasaya çıkmış ve büyük beğeni kazanmıştı. Yeni piyasaya verilen kitap, ilkinin devamı. Melodi Baç “Birinci kitapta eğitim için yeryüzüne inen ‘meleklerin prensesi’nin ve onun dünyalı sandığı ama gerçekte ‘şeytanların prensi’ olan gencin aşkını yazmıştım. Bu kitapta ikisinin tüm dünyaya karşı verdiği mücadeleyi anlatıyorum” diyor.

Melodi, aslında mimarlık eğitimi alıyor. Ama onun için varsa yoksa yazarlık. Yazmaya 13 yaşında başlamış. Boş bir ajandaya yazmış, yazmış, yazmış... Niyetinin kitap yazmak olduğunu sadece annesi ve babası biliyormuş ama onlar da yazdıklarının ne olduğundan emin değillermiş. Yazılarını önce anne okumuş, sürükleyici bulmuş ve kızına “Bunları herkesle paylaşmalısın” demiş. Cesaretlenen Melodi, b abasının da onayını alınca kitabı basmaya karar vermiş. Ama koca yazı ajandada ya... Oradan bilgisayara geçirmiş. İki yılda tamamlanmış ilk kitap. Neyse ki artık deneyimli Melodi. İkinci kitabı bir yılda bitti. ‘Yasak’ 1800 civarı sattı. ‘Yasak 2- Crista’ ise şimdiden 2 bin satış rakamına ulaştı.Yayınevine göre kitap, kısa zaman içinde 10. baskıyı bulur.

Haberin Devamı

“Fantastik romanlar beni heyecanlandırıyor”

Melodi Baç kitaplarıyla ilgili olarak şöyle diyor;“Fantastik romanlar beni bu dünyadan kopartıp keşfedilmemiş yerlere, bilinmeyen gizli güçlere, hiç gerçekleşemeyecek olaylara, var olmayan bir dünyaya sürüklüyor. Fantastik roman yazarken kendimi bilinmeyen ve gizemli bir dünyada bulmak, bana inanılmaz heyecanlı geliyor. O an hissettiğim heyecan kelimelerle ifade edilemez. Ben fantastik kitap yazıyorum, çünkü böylece bilinmeyeni keşfediyor, insanların hayal güçlerinin sınırlarına çıkarak dışarıda istediğim gibi dolaşıyorum.” Genç romancı şimdiden üçüncü ve dördüncü kitabını aynı anda yazmaya başladı. Biri deneme, diğeri yeni bir roman...

Film olmasını istiyor

Melodi Baç, kitaplarının film haline getirilmesini çok istiyor. Hatta Harry Potter serisini yaratarak ciddi servet ve şöhret sahibi olan yazar JK Rowling’i örnek aldığını söylüyor. “Yazarken bütün konuyu aklımda film sahnesi gibi canlandırdığım için kitabımın senaryoya alınmaya uygun olduğuna inanıyorum. Bazen ayna karşısında canlandırma yaptığım bile oldu” diyen Melodi dünya çapında bir yazar-senarist olmak istiyor. “Kitaplarımın birçok dile çevrilmesi, dünya genelindeki kitapçı raflarında yer alması en büyük hayalim” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

(24.11.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)