Bilim - Teknoloji Türkiye'nin mobil oyun ekosistemine katılım için son günler!
Paylaş
Türkiye'nin mobil oyun ekosistemine katılım için son günler!

Netmarble Turkey, n11 ve Doğuş Teknoloji'nin güçlerini birleştirdiği Gamershub Türkiye projesine yoğun ilgi gösteriliyor. 19 Şubat 2021 tarihine kadar başvuruları açık olacak Türkiye’nin oyun sektöründe daha fazla söz sahibi olması için gün sayan mobil oyun ekosistemi programına, şimdiye kadar 100’e yakın proje başvurusu alındı.

Üniversite öğrencilerinden profesyonellere kadar birçok bireysel başvurunun yanında yüksek oranda takım başvurusunun da yapıldığı GamersHub Türkiye’de, mentörlük eğitimi dijital ortamda 4 ana başlık altında toplandı.

Haberin Devamı

Oyun fikir üretiminde gençlere eğilimin tespiti, oyunlara özel trend raporları, araştırmalara erişim ve ilgili eğitimler Netmarble Turkey tarafından verilecek. Gençler aynı zamanda alanında uzman eğitmenler tarafından oyun tasarımı, UI tasarım, 2D, 3D, interaktif tasarım, animasyon ve efekt tasarım eğitimi de alacak.

Oyunun geliştirme safhasında ise Doğuş Teknoloji ile Netmarble eğitmenleri katılımcılara proje yönetimi, oyun geliştirme, kaynak yönetimi, SDK entegrasyonları ve stüdyoları destekleyen diğer yazılımlar hakkında eğitim düzenleyecek.

10 hafta sürecek eğitim kapsamında ise n11 ve Netmarble Turkey eğitmenleri yeni kullanıcı kazanımı, kampanya yönetimi, uygulama içi satın alma ve reklam, marka değerinin artırılması ve oyun tasarımı konusunda gençleri eğitecek. Eğitim programına üniversitelerin ekonomi, istatistik, mühendislik, psikoloji, organizasyonel davranış, davranış bilimi, görsel tasarım, oyun tasarımı gibi bölümlerinde okuyan öğrenciler ya da mezunlar başvurabilecek.

Haberin Devamı