Yaşam 'Türkiye'ye gömülmek istiyorum'

'Türkiye'ye gömülmek istiyorum'

Paylaş
'Türkiye'ye gömülmek istiyorum'

Dünyaca ünlü İran asıllı ABD vatandaşı keman virtüözü Farid Farjad, ülkesine dönmeyi çok istediğini ancak orada istenmediğini, öldüğünde Türkiye'ye gömülmeyi arzu ettiğini söyledi

’Kemanı ağlatan adam’ olarak tanınan Farid Farjad, Türkiye turnesi kapsamında Mersin’e geldi. Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye katılan Farjad, yaşadığı ABD’nin kültürünün kendisine yakın olmadığını belirterek, "İran ile Türkiye birbirine çok yakın. Onun için Türk kültürünü kendime yakın hissediyor ve seviyorum. Türkiye’de çok yakın dostlarım oldu. Türkiye’ye yerleşmek burada yaşamak istiyorum. Eğer bir gün bu dünyadan gidersem, burada gömülmek istiyorum. Kendimi bu topraklara, coğrafyaya daha yakın hissediyorum. Buradaki insanlar, beni çok seviyor" dedi.

Türk insanının cana yakın, misafirperver ve güven veren bir halk olduğunu belirten Farjad, "İran şu anda adeta işgal altında bulunuyor. Hükümet bizim istediğimizi vermiyor. Orada İranlılar için yaşam çok zor. Müziğe yer yok. İran’da mesleğimi yapamadığım için şimdi adeta sürgündeyim. Doğduğum topraklar olan İran 500 yıldır baskı altında.

Başımızdan sessizce çok olaylar geçti. İran çok büyük bir devrim yaşadı ancak gelen insanlar çalmışlar, yıpratmışlar. Oradaki insanlar aç; halk yok sayılıyor. Herkes gibi ülkeme dönmek istiyorum ama orada istenmiyorum. Ben kendimi sanat adamı olarak kendimi aracı olarak hissediyorum. Ortak bir tarihimiz var, çok savaşlar yaşadık. O savaşlar hala devam ediyor" diye konuştu.

Konuşmasının ardından CD’lerini imzalayan Farid Farjad, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Selin Asu’nun beraberinde getirdiği kemanına da imza attı. Farjad daha sonra Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Vali Güzeloğlu, Mersinlilerin, Farid Farjad’ın kemanıyla oluşturduğu güzel duyguları canlı olarak dinleme fırsatı yakalamasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Güzeloğlu, Farjad’a Mersin’de üretilen zeytinyağı hediye ederken, Mersin’de yapılacak olan 2013 Akdeniz Oyunları’na davet etti.

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

Haberin Devamı