Ekonomi Türkiye'yi yatırım üssü yapacak

Türkiye'yi yatırım üssü yapacak

Paylaş
Türkiye'yi yatırım üssü yapacak

Caterpillar İnşaat Endüstrisi ve Büyüyen Pazarlar Grup Başkanı Richard Levin, Türkiye pazarına gelmek ve üretim yapmak istediklerini belirtti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile bir süre önce görüşen Caterpillar İnşaat Endüstrisi ve Büyüyen Pazarlar Grup Başkanı Richard Levin, Türkiye’deki teşvik sistemine ilişkin bilgiler aldı ve Türkiye’de üretim yapma isteğini ifade etti.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, Levin görüşmede Türkiye’de çok ciddi fırsatlar olduğunu ve Türkiye pazarına gelerek, üretim yapmak istediklerini ifade etti.

Levin, Türkiye’nin bölgede stratejik öneme sahip bir ülke olduğuna işaret ederek, Türkiye’den kısa bir uçuş mesafesiyle dünyanın en büyük milli gelire sahip ülkelerine ulaşılabildiğini kaydetti.

Bu durumun da kendilerini Türkiye’de yatırım yapmaya yönlendirdiğine işaret eden Levin, Türkiye’deki yatırımı tek başına ya da Türkiye’den bir ortak ile yapmayı planladıklarını bildirdi.

Levin, ”Ortaklık yapısı hem zaman kazanma açısından hem de diğer bazı başka açılardan öne çıkmış durumda. Biz firma olarak sadece üretim yapmıyoruz, aynı zamanda tasarım yapıyoruz, ürün geliştiriyoruz ve Ar-Ge faaliyetinde bulunuyoruz. Bu konuda hızla yatırım yapabilmek için desteğinizi bekliyoruz. Bu yatırım hem Türkiye’ye hem de Caterpillar firmasına fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

Sadece Türkiye pazarına değil aynı zamanda bölge pazarlarına da ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Levin, Türkiye’ye yatırım yapmayı ve Türkiye’deki heyecan verici ekonomik iklimden faydalanmak istediklerini belirtti.

"TÜRKİYE BÜYÜK FIRSATLAR SUNUYOR"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, Caterpillar paletli iş makinelerine ismini veren bir marka olduğunu anımsatarak, ”Belediye başkanlığım döneminde de paletli makine alınacağı zaman iş makinesi değil CAT alacağımızı söylerdik” dedi.

Türkiye’ye yatırım için zaman doğru zaman olduğuna işaret eden Ergün, Türkiye’nin kendi içinde bile bir çok potansiyeli barındırdığını kaydetti.

Bakan Ergün, Türkiye’de enerji, kentsel dönüşüm, altyapı, inşaat, toplu konut, ulaşım gibi bir çok alanda potansiyel olduğunu vurgulayarak, ”Bunun dışında çevre ülkelerde de ciddi fırsatlar ve dönüşümler var. Türkiye’de tüm bu coğrafyaya hitap edecek üretim gücü ve kabiliyeti var, insan kaynakları da buna müsaittir. Türkiye büyük yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Türkiye’de sanayileşme kültürü var. Ayrıca yeni teşvik sistemi, iş makineleri yatırımına da bir çok imkan sunuyor” diye konuştu.

"YATIRIM YERİ KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRİZ"

Yatırımın Organize Sanayi Bölgelerinde yapılırsa teşvik edilecek unsur arttığına işaret eden Ergün, büyük yatırımlarda lojistiğin de çok önemli olduğunu belirtti.

Nihat Ergün, bir çok Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) demiryolunun ya içinden geçtiğini, ya da OSB’lerin demiryoluna yakın olduğunu ifade ederek, ”Türkiye’de Ar-Ge alanında da çok önemli teşvik ve destekler var. Caterpillar olarak bir Ar-Ge merkezi kurabilirsiniz. Nasıl sanayi için teşviklerimiz varsa Ar-Ge için de teşviklerimiz var. Bakanlık olarak Ar-Ge merkezi ve yatırım yeri konusunda yardımcı olabiliriz. Caterpillar gibi uluslararası yatırımcılara kapılarımız her zaman açık. Her konuda yardıma hazırız” dedi.

Haberin Devamı