Yaşam Türkler, Yunan işgalini bastırıyor

Türkler, Yunan işgalini bastırıyor

Paylaş
Türkler, Yunan işgalini bastırıyor

Sanal ortamda ülkelerin çarpıştığı online oyunda Türk oyuncular, ülkelerini işgal eden Yunan oyunculara karşı...

Tamamiyle ücretsiz olan 2008 yılında piyasaya sürülen online strateji ve diplomasi oyunu eRepublik’te Türkiye, Yunanistan’ın başı çektiği ülkelerle mücadele ediyor.

Haberin Devamı

2008 yılından bu yana piyasada bulunan eRepublik isimli strateji oyunu, tüm dünyadan kullanıcıların katılıp, ülkelerini üst seviyeye çıkarmaya çalıştığı bir oyun. Uluslararası olarak oynanan oyunda yaklaşık olarak 450 bin kullanıcı bulunuyor.

Oyuncular, kayıt yaptırdıktan sonra işçi olarak çalışıp para kazanıyor, ardından şirket sahibi olabiliyor.Cephelerde savaşabilen oyuncular, milletvekili ile beraber parti ve ülke başkanlığı da yapabilirken kendilerine gazete çıkarıp medyada etkili olmaya çalışabiliyor.

Bu seviyenin ardından diğer ülkelerle savaşa giren oyuncular, fethettikleri ülkeleri kendi bayrağı altına alabiliyor ve aynı zamanda kendi toprakları işgale uğrayabiliyor.

Türkiye’den de kullanıcıların katıldığı oyunun ikincisi bir Türk olmasına karşın, düşman kuvvetlerin güçlü olmasından dolayı Türkler zor anlar yaşıyor.

Son dönemde oyuna eklenen ülkeler arasında yer alan Kıbrıs’ı ele geçirmek için Yunan ve Türk kullanıcıları arasında büyük bir savaş yaşanıyor.
Kıbrıs oyunda Kuzey ve güney olarak tek devlet gözüktüğünden seçimi kazanan Yunanistan Kıbrıs'ı tek başına yönetmeye devam ediyor.
Oyunda lider olabilmenin tek yolu çok kullanıcı ile beraber ülke adına hareket etmekten geçiyor.
Oyuncular, kayıt yaptırdıktan sonra işçi olarak çalışıp para kazanıyor, ardından şirket sahibi olabiliyor. Cephe kurup savaşabiliyor.

Oyunda şu anda Türkiye’nin müttefikleri Fransa, Almanya, Brezilya, Macaristan, İran, Endonezya, Rusya, Makedonya, Belarus, Arjantin ve Sırbistan iken karşısındaki devletler ise USA, ABD, Yunanistan, Polonya, Romanya, Hırvatistan, Kanada, İspanya, Çin, Moldova, İsrail ve Bosna Hersek.Burada dikkat çeken ise Sırbistan'ın en büyük dostlardana biri olup Bosna Hersek'in düşman olması.

Haberin Devamı

Türk kullanıcılar için ise en zor engel Türkçe’nin dil seçenekleri arasında bulunmaması olurken, yakın zamanda Türkçe dil seçeneğinin de eklenmesi bekleniyor.

Oyuna kayıt olup oynamak için http://www.erepublik.com/en/referrer/Arizalius adresinden giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı