Türkoğlu Türkoğlu Belediyesi 4'üncü Ulusal Sanat Çalıştayı başladı

Türkoğlu Belediyesi 4'üncü Ulusal Sanat Çalıştayı başladı

Paylaş
Türkoğlu Belediyesi 4'üncü Ulusal Sanat Çalıştayı başladı

Türkoğlu Belediyesi 4'üncü Ulusal Sanat Çalıştayı başladı

Ömer KOÇ/TÜRKOĞLU(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Türkoğlu İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 4'üncü Ulusal Sanat Çalıştayı, Türkiye’nin farklı illerinden gelen 18 resim sanatçısının katılımıyla başladı.

Çalıştaya katılan ressamlar, Kahramanmaraş ve Türkoğlu'nda tarihi su değirmeni, Beyoğlu Bababurun kalesi, Arkeoloji müzesi, Yedi güzel adam müzesi, Germenicia antik kent müzesi, Gavur Gölü ve Taş köprü gibi tarihi ve doğal güzellikleri yerinde gezerek inceledi. İncelemenin sonunda Gültekin Akengin, Bünyamin Balamir, Gülay Birben, Mehmet Ali Büyükparmaksız, Birsen Çeken, Nilgün Ayşecik Çevik, Ali Düzgün, Tülay Deniz Gümüş, Serkan İlden, Ali İrgin, Sait Işık, Ziver Kaplan, Gamze Kılıç, Ali Koç, Bünyamin Küçükkürtül, Kadir Şişginoğlu, Ahmet Türe ve Mehmet Akif Orçan, Kahramanmaraş'ın tarihi ve doğal güzelliklerini tuvale yansıtmak için çalışmalara başladı.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, hizmet binasında düzenlenen ve 14 Haziran'da sona erecek olan 4'üncü Ulusal Sanat Çalıştayı'na katılanlara teşekkür etti. Belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını ifade eden Okumuş, "Türkoğlu Belediyesi olarak sanatsal faaliyetlerimizi devam ettirerek, ilçemizi sanat şehri yapacağız. Sanatçılar, İlçenin ve Kahraman Şehrin kültürünü ve değerlerini gezerek gördükleri güzellikleri tuvallerine resim olarak yansıtacaklar. Belediye olarak park yapmanın, yol yapmanın yanı sıra, sanatsal faaliyetlerimizde de öncü olarak gençlerimizi ve vatandaşlarımızı sanata yönlendireceğiz. Bu doğrultuda özellikle İlçemizdeki gençlerimizi sanatçılarımızla buluşturuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı