Turplu lahana sarması tarifi: Turplu lahana sarması nasıl yapılır?

Farklı tatlar ve lezzetler arıyorsanız turplu lahana sarma tarifi tam size göre olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için turplu lahana sarması tarifi arıyor ya da turplu lahana sarması nasıl yapılır merak ediyorsanız "Turplu lahana sarması tarifi, turplu lahana sarması nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

21 Nisan 2020, Salı 13:38 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek tarifi arıyorsanız turplu lahana sarması tarifi tam size göre olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için turplu lahana sarması tarifi arıyor ya da turplu lahana sarması nasıl yapılır merak ediyorsanız "Turplu lahana sarması tarifi, turplu lahana sarması nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Turplu lahana sarması tarifi

Turplu lahana sarması malzemeleri:

  • 8 lahana yaprağı

İç harcı için

  • 100 gram arpacık soğan
  • 400 gram kırmızı turp
  • 1 Arnavut biberi
  • 100 gram ufalanmış ekmek içi
  • 5 yemek kaşığı rendelenmiş sert keçi peyniri
  • Tuz

Üzeri için

  • Sızma zeytinyağı
  • Parmesan peyniri

Turplu lahana sarması yapılışı

Turplu lahana sarması yapılışı

Bir tavaya arpacık soğan, ince kıyılmış turp ve Arnavut biberi ekleyip zeytinyağında soteleyin. kmek içi, keçi peyniri ve tuzunu ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Lahana yaprağını haşlayıp damarlı kısımlarını hafifçe ezin. Harcı yapraklara paylaştırıp rulo sarın ve bir fırın kabına alın. Üzerlerine zeytinyağı sürüp parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (08 Mart 2021)