Yaşam TÜRSAB'dan köylere sanat otobüsü

TÜRSAB'dan köylere sanat otobüsü

Paylaş
TÜRSAB'dan köylere sanat otobüsü

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na hibe edilen otobüslerden ilki İzmir'de sanatçıların köylerde konser vermeleri amacıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne teslim edildi

Otobüsün Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teslim edilmesi amacıyla İzmir Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, kentte bulunan sanat kurumlarının yöneticileri katıldı. Sanatın halkın tüm kesiminin hakkı olduğunu, İzmir’in kültür ve sanat açısından Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu söyleyen Vali Kıraç, "Sanatın halkla buluşması gerekiyor. İzmir’daki sanat kurumları tahsis edilen bu araçla özellikle beldelere, köylere ve kasabalara giderek halka bütünleşecektir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tahsis ettiği araçla sanatçılar daha rahat şekilde kültür sanat faaliyetlerini yürütecekler. Kentte bulunan kültür ve sanat kurumları bu aracı İzmir’den başlamak üzere tüm Ege Bölgesi’ndeki sanatsal faaliyetlerinde kullanacaklar" dedi. Kıraç, aracı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na hibe eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’a ve otobüsü İzmir’e tahsis eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a teşekkür etti.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın kentte bulunan kültür ve sanat kurumlarının araç ihtiyacını öğrenince tahsisi gerçekleştirdiğini dile getirerek, "Bu araç Türkiye’de tahsis edilen ilk araç. Sanatsal faaliyetlerini Ege Bölgesi ve tüm Türkiye halkına ulaşabilmesi için böyle bir vasıtayı tahsis etmiştir.

TÜRSAB’ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis ettiği araç bundan sonra opera ve bale, koro ve tiyatro gibi tüm sanat kurumlarımızı ilçelerde, beldelerde ve köylerde halkımızla buluşturacaktır" diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İzmir’e tahsis edilen otobüs, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından kullanılabilecek.

Turan GÜLTEKİN/İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı