Soğuk havaların son demlerini yaşadığımız bugünlerde özellikle lahana, karnabahar ve kırmızı pancar gibi kış sebzeleri tezgahlardan göz kırpıyor. Bağışıklığı güçlendirmeden kalp sağlığına, soğuk algınlığını önlemeden metabolizmayı hızlandırmaya, kan şekerini dengelemeden kanserden korumaya dek birçok faydası olan ev turşusu, içerisindeki sebze ve meyvelerin kalorisini de yüzde 30’a varan oranda azaltıyor.
Turşu tarifi: Turşu nasıl yapılır, kurulur? Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı!

Evde turşu hazırlarken yararlı bakterilerin mayalanma sürecini başlatması ve zararlı bakterilerin turşuda bulunmaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Aksi halde hem tat ve lezzet açısından başarılı bir turşu yapılamaz hem de zararlı bakteriler veya onların toksinleri besin zehirlenmelerine neden olabilir. Evde turşu yapmak istiyorsanız "evde turşu nasıl kurulur, evde turşu yapmanın 9 önemli kuralı" haberimize göz atma vakti gelmiş demektir.
23 Kasım 2020, Pazartesi 17:28 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU

