Ekonomi TÜSİAD'dan 'diyalog' çağrısı

TÜSİAD'dan 'diyalog' çağrısı

Paylaş
TÜSİAD'dan 'diyalog' çağrısı

"Türkiye demokrasiyi, toplumsal huzuru ve kalkınma sürecini güçlendirecek bir söylem ve iradeyi süratle geliştirebilmelidir"

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)’dan yapılan açıklamada, Türkiye’nin demokrasiyi, toplumsal huzuru ve kalkınma sürecini güçlendirecek bir söylem ve iradeyi süratle geliştirebilmesi gerektiği bildirildi.

Haberin Devamı

TÜSİAD’dan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye’nin, terörle mücadele ile komşu ülkelerdeki istikrarsızlığın iç içe girdiği, etnik ve mezhepsel gerginliklere açık, zorlu bir dönemden geçtiği" savunuldu.

Açıklamada, "Üstelik mevcut zorlu süreç, bir yandan küresel ekonomik dalgalanmaların Türkiye üzerindeki etkilerini bertaraf etmeye çalıştığımız, diğer yandan ise büyük umut bağladığımız, toplumsal mutabakatımızı yansıtacak yeni anayasa hazırlıklarının sürdüğü bir dönemde karşımıza çıkmıştır" görüşüne yer verildi.

"Bu olağanüstü karmaşık ortamı aşabilmenin yolunun, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri olarak, farklılıklarla beraber, birleştirici bir söylem ve irade geliştirerek bunun etrafında kenetlenmekten geçtiği" dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"Türkiye’nin; parlamentosu, siyasi partileri ve sivil toplum örgütleriyle, ülkemize yönelik istismar senaryolarını aşabilecek, şiddete teslim olmayacak, sağduyulu bir toplumsal reflekse sahip olduğuna inanıyoruz.

İş dünyası olarak, tüm sorumluluk sahibi kişi, kurum ve kuruluşları, birlikte düşünmeye ve diyaloğa; böylelikle demokrasiyi, toplumsal huzuru ve kalkınma sürecini güçlendirecek bir söylem ve iradeyi süratle geliştirmeye davet ediyoruz."