Siyaset 'Tutuklanarak bitmeyiz, çoğalırız'
Paylaş
'Tutuklanarak bitmeyiz, çoğalırız'

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, AK Parti Hükümeti'ni eleştirerek, bugüne kadar ölerek bitmediklerini ve çoğaldıklarını söyledi

Ayna, "Bundan sonra da tutuklanarak bitmeyiz çoğalırız. Tecavüzle mi, karşılaşırız. Bu Erdoğan’ın ayıbıdır. Utansın. Kürt çocuğunun ayıbı değil. Hakarete mi, uğrarız Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından, bu Erdoğan’ın ayıbıdır. Kürt halkının değil" dedi.

BDP Konya İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinliğine katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, kadın partililerle biraraya geldi. Konuşmasında ’kadın’ sözcüğünün anlamına değinen Emine Ayna, öz Türkçe’de ’kadın’ kelimesi anlamının ’biçilen’, İngilizce’de ’erkeğin kaburgası’, Kürtçe’de ise ’yaşam’ olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamasında medya ve BDP’ye kızdığını ifade eden Emine Ayna, barış istedikleri için Başbakan Erdoğan’ın kendilerini kızdığını söyledi. Tutuklu milletvekilleri ve Anayasa’nın 14’üncü maddesiyle ilgili açıklama yapan Emine Ayna, şunları söyledi:

"Yeni Anayasa’da Kürt, Alevi, kadın yok, anadilde eğitimin önü açılmıyor. Biz o Anayasa’ya ’Evet’ mi, diyeceğiz. 14’üncü madde değişti. Artık biz milletvekilleri tutuklanmaktan kurtulduk. Tutuklu milletvekilleri de çıkacak. Bu yüzden o Anayasa’yı, destekleyelim mi, diyeceğiz. Hayır. Biz kendi derdimize düşeceğiz. 14’üncü madde değişsin diye oanayasada başka bir şey olmamasına rağmen evet diyeceğiz. Biz cezaevinden çıkacağız. Ama 8 bin kişi cezaevinde kalacak. Bu rüşvettir."

"BİZ TUTUKLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Yeni Anayasa’nın eşitlikçi, özgürlükçü diye tanıtıldığını belirten Emine Ayna, "Anayasayı, asker yazmıştı, meşru değildi. Şimdi aynı Anayasa’yı tekrar kalame alıyor. Yazan bu sefer sivil. Bize yeni anayasayı eşitlikçi, özgürlükçü diye satmaya kalkıyor. Biz tutuklanmaya devam edeceğiz. Hiç bizi serbest bırakmayın. AKP, bizi serbest bırakmak derdi ile uğraşmasın. Eğer bir iş yapmak istiyorsa Erdoğan, Kürtler’in ulusal ve siyasal haklarını anayasal güvenceye alacak değişiklikler yapsın. Bırak 14’üncü maddeyi. Biz dokunulmazlıklarımız kalkmasın demiyoruz. Bütün dokunulmazlıklar kalksın. Öyle bir derdimiz yok. Terörle mücadele yasasını kaldır" diye konuştu.

"BİZ ÖLEREK BİTMEDİK, ÇOĞALDIK"

Emine Ayna, bugüne kadar ölerek bitmedikleri gibi çoğaldıklarını belirtirken, "Bundan sonra da tutuklanarak, bitmeyiz çoğalırız. Tecavüzle mi, karşılaşırız. Bu Erdoğan’ın ayıbıdır. Utansın. Kürt çocuğunun ayıbı değil. Hakarete mi, uğrarız Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından. Bu Erdoğan’ın ayıbıdır. Kürt halkının değil. Biz verdiğimiz mücadeleyle onur duyoyuruz. Çoğalıyoruz, büyüyoruz geleceğe yol açıyoruz. Bizden korkmaya devam etsinler" dedi.

Mehmet Kayhan YILDIZ- Hakan KAYA/KONYA, (DHA)

Haberin Devamı