Tarsus Tutuklu ve hükümlülerden oyun

Tutuklu ve hükümlülerden oyun

Paylaş
Tutuklu ve hükümlülerden oyun

Tutuklu ve hükümlülerden oyun

TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde tutuklu ve hükümlülerden oluşturulan tiyatro ekibi tarafından 'Mapusluk Zor Zanaat' adlı sahnelendi.
Tarsus 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda yürütülen eğitim, iyileştirme ve sosyal faaliyetler kapsamında hükümlü ve tutuklulardan oluşan tiyatro topluluğunun sahnelediği oyunu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Başar, İnfaz Hakimi Nurullah Doğru, Ceza İnfaz Kurumlarından sorumlu Cumhuriyet Savcıları Kenan Yusuf Bardakcı, Özgür Celbek, Tabur Komutanı Binbaşı Mahmut Erin, Kurum Müdürü Halil İbrahim Demir, cezaevi personeli izlendi.
Gösteri sonunda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Kılıç, 2 ay gibi kısa bir sürede cezaevinde Halk Eğitim Merkezi'nden gelen drama eğitmeninin oyuna hazırlanan 9 tutuklu ve hükümlünün profesyoneller gibi sahneledikleri oyundan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.
Başsavcı Kılıç, ilerleyen günlerde Tarsus Adliyesi'nde görev yapan tüm hakim ve savcılarında cezaevine davet edilerek oyununun tekrar sahnelenmesini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı