Türkiye (Son Dakika) Tuvalet penceresinden girip peynir çaldı

Tuvalet penceresinden girip peynir çaldı

Paylaş
Tuvalet penceresinden girip peynir çaldı

57 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Murat Tan, tuvalet penceresinden 2 kez girdiği şarküteriden peynir ile 850 lira çaldığı iddiasıyla polis tarafından yakalandı

Adana'da çoğu hırsızlık olmak üzere 57 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Murat Tan, tuvalet penceresinden 2 kez girdiği şarküteriden peynir ile 850 lira çaldığı iddiasıyla polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilirken serbest kalması halinde tövbe edeceğini ve bir daha hırsızlık yapmayacağını söyleyen Tan, basın mensuplarına da "Sizin işiniz de zor, kolay gelsin" dedi.

Haberin Devamı

Merkez Seyhan İlçesi’nin Reşatbey Mahallesi’ndeki Nusret Fişek Caddesi üzerinde bulunan bir şarküteri, iki gün arayla soyuldu. Apartmanın atık su borusundan tırmanıp terasa çıkan hırsız, tuvalet penceresinden içeri girip, ilk seferde 600, ikincisinde ise 250 lira ile peynir çalındı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, küçük pencereden girebilecek ölçülerdeki hırsızların araştırmasını yapmaya başladı.

Yapılan araştırma sonrasında aynı işyerini iki gün arayla soyan şüphelinin hırsızlık, çocuğun cinsel istismarı, ruhsatsız silah taşıma, mala zarar verme gibi suçlardan 57 suç kaydı bulunan ve 12 yıldır sokaklarda yaşayan Murat Tan olduğunu tespit etti. İşyerine yakınlarındaki Sanatçılar Parkı’nda yatıp kalktığı belirlenen Murat Tan, ekiplerce yakalandı.

Haberin Devamı

İTİRAF ETTİ

İfade için Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüpheli sokaklarda yaşadığını ve aç kaldığı hırsızlık yaptığını söyledi. İşyerine askerden izine gelen arkadaşıyla birlikte girdiklerini ve peynir yediklerini itiraf eden Tan, çaldıkları parayı da arkadaşına verdiğini söyledi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Tan, gazetecilere tepki göstermek yerine "Kimsem olmadığı için sokaklarda yaşıyorum. Sabıkalı olduğum içinde kimse bana iş vermiyor. Eğer serbest kalırsam bir daha hırsızlık yapmayacağım. Tövbe edeceğim. Sizin işiniz de zor, kolay gelsin" diye konuştu.

Fatih KARAÇALI, DHA