Türkiye (Son Dakika) Tüyler ürperten cinayet 13 yıl sonra çözüldü

Tüyler ürperten cinayet 13 yıl sonra çözüldü

Paylaş
Tüyler ürperten cinayet 13 yıl sonra çözüldü

İstanbul'da bıçaklanarak öldürüldükten sonra başı, bacakları kesilerek farklı yerlere atılan Azerbaycan uyruklu Tazegül Dadaşova cinayeti 13 yıl sonra aydınlatıldı

İstanbul’daki tüyler ürpertici cinayet 28 Nisan 2001 yılında ortaya çıkmıştı. Vatandaşlar, Kazım Orbay Caddesi Arpa Suyu Sokak üzerinde metal kaplı bir el arabasının içinde ceset olduğunu söyleyerek polise başvurmuştu.

BAŞI AYRI GÖVDESİ AYRI AYRI BULUNMUŞTU

Olay yerine gelen polis ekipleri, el arabasının içinde parçalanmış bir kadın cesedi ile karşılaşmıştı. Arabadan indirilen cesedin bacaklarının ve başının kesilerek gövdesinden ayrıldığı tespit edilmişti. Kadının başı el arabasının içinde bulunmazken cesedin 30-45 yaş grubunda olduğu 75-80 kilogram ağırlığında bir kadına ait olduğu tespiti yapılmıştı. Çıplak kadın cesedinin kimliği belirlenemezken ayaklarında kırmızı oje, ellerinde ise pembe oje olduğu polis tutanaklarına girmişti.

Polis o tarihte olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken 2 Mayıs 2001 tarihinde vatandaşlar, Bakırköy sahiline atılmış bir kadın başı olduğu ihbarını yaptı. Olay yerine gelen polis ekipleri kayaların arasına atılmış bir kadın başı buldu. Düzgün bir şekilde kesildiği belirlenen kadın başı, incelenmek üzere adli tıp kurumuna gönderildi. Ancak o tarihteki teknik imkanlarla baş ile Nişantaşı’nda bulunan ceset parçaları birbiriye eşleştirilemedi.

KŞB POLİSİ "YAP BOZ" PARÇALARINI BİRLEŞTİREREK CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Cinayetteki "Yap-boz" parçalarını birbiri ile birleştiren ise İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği dedektifleri oldu. Polis eski kayıplarla ilgili yaptığı araştırmada 27 Nisan 2001’de Kumkapı polis karakoluna yapılan bir kayıp müracaatını incelerken, oğlu tarafından kayıp olduğu söylenilen Azerbaycan uyruklu Tazegül Dadaşova’nın dosyasını incelemeye başladı. Karakola gelen oğul Salih Dadaşova’nın "Annem kayıp kendisinden 3-4 gündür haber alamıyorum. Kendisi, birlikte olduğu Mevlüt S’den ayrılmak istiyordu. Mevlüt S’nin bir ilgisi olabilir" dediği tespit edildi. Polisin bu ifadenin ardından Mevlüt S.’yi gözaltına aldığı ancak kadını görmediğini söyleyen şüphelinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

ÖNCE CESET PARÇALARI EŞLEŞTİRİLDİ

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği dedektifleri kayıp müracaatından hemen sonra parçalanmış olarak bulunan kadın cesedi üzerine yoğunlaştı. Önce Adli Tıp kurumundan o tarihte Olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilmiş fotoğraflara bakarak Şişli’de bulunan vücut, bacak ve kolların Bakırköy sahilinde bulunan başla eşleşip eşleşmediği soruldu. Adli Tıp Kurumu yaptığı ilk incelemede bulunan başın, gövdeye ait olabileceği söylendi. Bunun üzerine ayrı ayrı yerlere gömülen ceset parçaları mezarlardan çıkarılarak DNA testine tabi tutuldu. 2012 yılında yapılan test sonucu kesilmiş kol, bacak, gövde ve başın aynı cesede ait olduğu belirledi.

O 3 KELİMEYİ DUYUNCA ÇÖKTÜ KALDI

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz

DNA TESTİYLE KADININ KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Polis bu kez Azerbaycan uyruklu Tazegül Dadaşova’ya ait olabilecek cesedin kimliğinini tespit etmek için harekete geçti. İnterpol ve Asayiş Daire Başkanlığının ortak yürüttüğü operasyonda Tazegül Dadaşova’nın Azerbaycan’da bulunan ailesinden alınan kan örnekleri İstanbul’a getirildi ve cesedinkilerle karşılaştırıldı. Karşılaştırma sonucunda 2013 yılında cesedin Tazegül Dadaşova’ya ait olduğu belirlendi.

DAHA ÖNCE GÖZALTINA ALINIP SERBEST KALAN ŞÜPHELİ ZANLI ÇIKTI

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği dedektifleri bu kez daha, önce gözaltına alınan Mevlüt S.’yi inceleme altına aldı. Yapılan çalışmalarda talihsiz kadının cep telefonunu son olarak Mevlüt S.’nin evine yakın bir yerde sinyal verdiğini tespit etti. Tazegül Dadaşova’nın kaybolduğu gün ise olarak Mevlüt S. ile görüştüğü belirlendi. Bu gelişme üzerine Gemlik’te ailesinin yanına taşınan Mevlüt S.’yi yakalamak için operasyon yapıldı. Operasyonda şüpheli Mevlüt S. gözaltına alındı.

3 KELİMEYİ DUYUNCA ÇÖKTÜ KALDI

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri Mevlüt S’yi ilk gözaltına aldıklarında ilginç bir olay yaşandığı öğrenildi. Şüpheliyi gözaltına alan polislere neden geldiğini soran Mevlüt S.’ye dedektifler "2001, İstanbul, Tazegül" kelimelerini söyledi. Bu kelimeleri duyan Mevlüt S.’nin oturduğu yere çöktüğü İstanbul’a getirilene kadar hiç konuşmadığı öğrenildi.

TUTUKLANDI

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgusu yapılan Mevlüt S., ise ifade vermeyeceğini söyleyerek "Susma hakkını kullandı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA

2

Haberin Devamı