Türkiye (Son Dakika) Tuzaklı ATM'lerde milyonluk vurgun

Tuzaklı ATM'lerde milyonluk vurgun

Paylaş
Tuzaklı ATM'lerde milyonluk vurgun

Bankaların para çekme makinelerine yerleştirdikleri düzenekle 1 milyon liranın üstünde vurgun yapan 6 kişi yakalandı

Liderliğini emekli polis memuru A.T.’nin, yardımcılığını emekli uzman çavuş İ.G.’nin yaptığı şebekenin üyeleri, özellikle büyük alış veriş merkezleri civarında bulunan banka ATM ve BTM’lerini kendilerine hedef seçiyordu.

Buralarda bulunan cihazlara kendi hazırladıkları ve kart bilgilerini kopyalamada kullanılan ATM kart giriş yuvası yerleştiren şüpheliler, kartların şifrelerini ise yine ATM üzerlerine kurdukları gizli kamera düzeneğiyle tespit ediyordu.

RUS HACKERE GÖNDERİLİYOR

Müşteriler banka ATM ve BTM’lerini kullandıktan sonra kart yuvası ve kamera düzeneğini söken şüpheliler, elde ettikleri bilgileri internet üzerinden Rusya’da yaşayan Rus hacker Ali Mirzabeyli’ye gönderiyordu.

Mirzabeyli, müşterilerin bilgilerini şifreli olarak kayıt eden cihazlardaki şifreleri kırarak, tekrar çete üyelerine gönderiyordu. Şüpheliler ise papağan adı verilen encoder cihazı yardımıyla plastik kartların manyetik şeritlerine bu bilgileri yükledikten sonra para çekiyordu.

Polis ve banka takiplerinden kurtulmak için mağdur müşterilerin hesaplarındaki parayı önce birbirlerine havale yapıyor, ardından kamera düzeneği olmayan ya da takibi zor ATM’lerden parayı çekiyorlardı.

Polis 10 ayrı olayın güvenlik kamerası kayıtlarına ulaşırken, şüphelilerin 100 bin TL para çektiklerini belirledi. Ancak şüphelilerin yüzlerce kişinin hesabını bu şekilde boşalttığı, vurgun miktarının 1 milyon TL’nin üzerinde olduğu açıklandı.

RUS HACKER ARANIYOR

Polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan şebeke üyelerine destek veren, şifreli bilgileri kırıp para karşılığında geri gönderen Rus hacker Ali Mirzabeyli, firari şüpheli olarak aranıyor.

Rus polisiyle irtibata geçileceğini aktaran Antalya Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, yakalama yapılması için girişimlerde bulunulacağını bildirdi.

’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ’bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’, ’banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması’ ve ’hukuka aykırı olarak kişisel verilerin kaydedilmesi’ suçlamasıyla gözaltına alınan 6 şüphelinin sorgusuna başlandı.

Soner KOCAER/DHA

Haberin Devamı