Tuzla Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan Konaşlı Mevkii'yle ilgili iddialara yanıt

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan Konaşlı Mevkii'yle ilgili iddialara yanıt

Paylaş
Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan Konaşlı Mevkii'yle ilgili iddialara yanıt

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan Konaşlı Mevkii'yle ilgili iddialara yanıt

İSTANBUL, (DHA) - Tuzla Belediye meclis görüşmelerinin ikinci oturumunda söz alan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Konaşlı Mevkii’ndeki 5 binlik imar planı için öne sürülen iddialarla ilgili açıklamada bulundu.

Tuzla Aydınlı Mahallesi Konaşlı Mevkii’nde TOKİ’nin yaptığı imar planının dışında kalan alanlar için, 5 binlik imar planı yapma yetkisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) olduğunu belirten Yazıcı, “Sizin belediye başkanına laf söylemek dışında başka hiçbir niyetiniz yok. Vatandaşın iyiliği için mücadele edin. Geçtiğimiz günlerde Tuzla Belediye Binası’nın önünde yapılan ve Konaşlı halkını temsilen siyasilerin katıldığı eylemi CHP düzenlemiştir. Biz 5 binlik imar planı için İBB’ye yazı yazdık. Buradan Tuzlalı ve Konaşlı sakinlerine sesleniyorum. Tuzla Belediyesi’nin alakası olmayan bir konu yüzünden sizi oraya getirmek, sizin için yaptığımız mücadeleleri bir kenara bırakıp, sizi siyasi bir malzeme yapmaktır. Allah rızası için kendinizi kullandırmayın. Biz sizin arkanızdayız” dedi.

“TUZLA BELEDİYESİ’NİN YETKİSİ OLMADIĞI BİR KONUYU GÜNDEME GETİRMEK VATANDAŞLA DALGA GEÇMEKTİR”

Başkan Yazıcı’nın Tuzla Belediye binası önünde yapılan eylem için mesaj atanın CHP ilçe teşkilatı olduğunu belirtmesi üzerine, Tuzla Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Düzgün Acar, ‘Kanıtınız var mı?’ diye sordu. Başkan Yazıcı: Mesajı okuyayım, ‘Değerli basın emekçileri, Konaşlı Mahallesi Gecekondu Alanı İmar Planlarına rağmen, TOKİ’nin imar planını çıkartarak kendilerini mağdur ettikleri iddiasına yönelik Konaşlı Mahallesi mağdurları, Tuzla Belediyesi önünde toplanarak bir açıklama yapacaktır. Bu kapsamda iletişim bilgilerinizi bizden istediler. Biz de sizinkileri verdik. Tuzla CHP İlçe Başkan Yardımcısı.’ CHP bir organizasyon yapıyor. İYİ Parti de bir şey yaptığını sanıyor. Hiçbir derde deva olmayanlar ne geçmişten ne de gelecekten haberi olmayanlar, körler sağırlar birbirini ağırlar toplantı yapıyorsunuz. Ayıptır. Bir defa Tuzla Belediyesi’nin yetkisinde olmayan bir konuyu gündeme getirmek vatandaşla dalga geçmektir” dedi.

“ÜST ÖLÇEKLİ PLANLARIN YETKİ VE SORUMLULUĞU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE AİTTİR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ”5216 sayılı Büyükşehir Kanunu’nun 7’inci maddesine göre, üst ölçekli planların yetki ve sorumluluğu büyükşehir belediyesine aittir. Nitekim, tarafımızca bir yıldır uygulanmayanlarda tekrar büyükşehir tarafından yapılabilir. Kaldı ki, buna benzer çalışmalar İBB tarafından da yapılmıştır. Geçen mecliste bir arkadaşımız gecekondu önleme bölgelerinde plan olmaz diyor. Gecekondu önleme bölgesinde plan yapıldığıyla ilgili daha 4 ay önce İBB Komisyonu’na girmiş olan Şelale Parkımızın hemen arkasında bir plan var. Komisyonda bekliyor. İBB Meclis Üyesisiniz haberiniz bile yok. Gecekondu önleme bölgesinde plan yapılabilir. Sadece şu yapılır. Kuruma sorulur ve denir ki; ‘Burada bir plan yapıyoruz. Ne diyorsunuz’. Eğer ki TOKİ derse ki; ‘Gecekondu önleme bölgesi yapamazsınız’, yapamazsınız. Biz zaten demişiz ki; Konaşlı Bölgesi’nde plan dışarısına çıkardığınız bu alanlar, planlanmamış olan Konaşlı halkının istediği takdirde dışarıda bıraktığınız planlarda itiraz da ekleyin. TOKİ’den gelen yanıt ise; ’Biz bunu eklersek, 1,20-1,25 gibi bir oran ekliyoruz. Dolayısıyla 1,75’i geçersek planımız bozulur. O yüzden bunu yerele bırakıyoruz.’ Bu ne demektir? 5 binlik projeyi büyükşehir yapsın” dedi.

Haberin Devamı