Türkiye (Son Dakika) Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın

Paylaş
Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın

Tuzla'da kimyasal maddelerin üretildiği fabrikada çıkan yangın, kısmen kontrol altına alındı. Valilik'ten yapılan açıklamada 7 kişinin dumandan etkilendiği, 2 itfaiyecinin ise patlamada yaralandığı belirtildi. Alevlerin ormanlık alana sıçraması engellenirken, saat 14.55 sıralarında fabrikada patlama oldu. İnfilak eden yakıt tankı metrelerce havaya fırladı, yaralananlar oldu

Bugün saat 12:00 sıralarında Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesindeki bir fabrikada yangın çıktı.

Haberin Devamı

Yangın kısmen kontrol altına alınmıştı, söndürme işlemleri sürerken fabrikada patlama oldu. Patlamada yaralananlar olduğu belirtiliyor.

İŞTE O PATLAMA ANI...

İstanbul İtfaiyesi Daire Başkanı Ali Karahan, ''Yangına müdahale sırasında bir patlama oldu. Şarapnel parçaları ormana doğru gitti'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, yangına 48 araç 138 personelle müdahale yapıldığını söyledi.

İstanbul İtfaiye Dairesi Başkanı Ali Karahan, yangının sürdüğü dakikalarda yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

Yangın ihbarı saat 11.40'ta geldi 11.49'da ekiplerimiz vardı. Toplam 48 araç ve 138 personelle müdahale çalışmalarımız sürüyor. Fabrikada kısmen arada patlamalar meydana geliyor. İlk gelen bilgiler doğrultusunda herhangi bir yaralı ve can kaybı yok. İtfaiye aracımızda kısa bir süre yanma oldu ve söndürüldü.

Haberin Devamı

Yangın söndürüldükten sonra teknik ekibimiz yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma yapacak. İstanbul'da rüzgarlı bir hava var çalışmalarımız da sirayeti önlemek için. Ormanla ilgili çalışma yapılıyor. 8-9 koldan fabrikaya müdahale yapılıyor. Fabrikada polyester ve başka kimyasal maddeler var. Kimya ürününün olması yangının boyutunu biraz yükseltiyor ama inşallah çevre fabrikalara sirayet etmemesi için çalışıyoruz. Anadolu Yakası'nın tüm itfaiye ekipleri bu bölgede.”

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 7 kişi dumandan etkilendiği, 2 itfaiyecinin ise patlamada yaralandığı bildirildi.