Gündem Tuzla'da feci zincirleme

Tuzla'da feci zincirleme

Paylaş
Tuzla'da feci zincirleme

Tuzla'da buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen, iki 112 ambulansı ve bir polis otomobilinin de aralarında bulunduğu 14 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, 3 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi de yaralandı

Kaza, İstanbul Tuzla TEM Mehmetçik Vakfı Mevkii Edirne İstikametinde saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre kaza şöyle gelişti:

Bursa'dan İstanbul'a gidecek olan Faslı ve Suudi Arabistanlı turistlerin içinde bulunduğu 34 BM 3644 plakalı midibüs buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak bir kamyonete çarptı. Çarpışmanın etkisiyle araçlar hurdaya dönerken, midibüsteki yolculardan bazıları yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ilk ambulans ekibi ise yaralılara müdahale etmeye başladı. Bu sırada bazı turistler araçtan çıkarken bazıları ise midibüsün içinde kaldı.

Haberin Devamı

AMBULANSA VE ARAÇLARIN ENKAZINA ÇARPTI

Bu sırada Mehmet Zahit Aslan'ın kullandığı damacana yüklü kamyon da kaygan yolda kontrolden çıkarak ambulansa ve araçların enkazına çarptı. Çarpmanın etkisiyle Mehmet Zahit Aslan isimli kamyon şoförü ile midibüs içinde bulunan biri çocuk iki kişi yaşamını yitirdi.

ARKADAN GELEN ARAÇLARDA DURAMADI

Arkadan gelen birçok araç da ve bir ambulans daha duramayarak zincirleme kazaya sebebiyet verdi. Kazaya toplam 14 araç karışırken, 30 kişi de yaralandı. TEM Edirne istikametinde trafik durma noktasına geldi. Olay yerine Ataşehir, Sancaktepe, Kadıköy, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla, Gebze ve Darıca'daki 112 noktalarından ambulanslar yönlendirildi. Kazada yaralanan 30 kişi ambulanslarla çevre il ve ilçelerdeki 9 ayrı hastaneye sevk edildi. İtfaiye ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler uzun süre yolun açılması için çalıştı. Kazaya karışan kamyondan yola çok sayıda dolu su damacanaları savruldu.

Haberin Devamı

YOL KENARINDA YARALI ARADILAR

Polis ve sağlık ekipleri, uzun süre yol kenarındaki yeşil alanda yaralı aradı. Mehmet Zahit Aslan'ın cesedi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna, yabancı uyrukluğu bir erkek ile 13 yaşındaki kız çocuğunun cesedi ise Tuzla Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Kazada yaralananlardan bazılarının ismi ise şöyle; Tenzile Gülten, Beyza Gülten, Recep Gülten, Mehmet Kapusuz, Beril Kapusuz, Muhammet Kapusuz, Umut Can Akkuş, Emre Akkuş

Ramazan EĞRİ İstanbulDHA