Spor TVF Pro Beach Tour

TVF Pro Beach Tour

Paylaş
TVF Pro Beach Tour

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nin organize ettiği TVF Pro Beach Tour'un basın toplantısı yapıldı.

TSYD Ankara Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, TSYD Ankara Şubesi Başkanı Gökhan Akengin, TVF Genel Sekreteri Nihal İşçi, TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, Atlantis Alışveriş Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Kubilay Cem Kabacan ve SPQR Organizasyon Koordinatörü Savaş Tüter hazır bulundu.

Haberin Devamı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Akengin, Ankara şubesinin gelenekselleşen spor faaliyetlerine bu sene yeni bir renk ve tat katmak istediklerini dile getirerek, "Geçen seneden beri Voleybol Federasyonu ile yapmaya çalıştığımız organizasyonu, değişik bir tarzda ve Ankara’da ilk olarak farklı bir ortama taşıdık. Salondan çıkıp halkın içine daha çok katılmak ve plaj voleybolunu bu noktaya taşımak amaçlı Ankara’da olmayanı gerçekleştirmek üzere yola çıktık" dedi.

Turnuvanın altyapısını oluşturmak için hala ciddi bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Akengin, turnuvaya önemli katkı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkür etti.

TVF Genel Sekreteri Nihal İşçi de daha önce de bu tür organizasyonlar gerçekleştirdiklerini, ancak iki senedir daha büyük çaplı işlerle plaj voleyboluna yatırım yaptıklarını vurgulayarak, "TSYD Ankara Şubesi ve Atlantis AVM’nin desteğiyle bu organizasyona Ankara’da başlıyor olmamız önemli. Her ne kadar Ankara’da deniz olmasa da plaj voleybolu organizasyonlarını Türkiye’nin her yerinde yapmayı hedefliyoruz. Son dönemde milli takım olarak aldığımız başarılar da bunu gösteriyor. Bu organizasyonun da başarılı geçeceğini düşünüyoruz. Geçen sene Akdeniz Oyunları’ndaki şampiyonluğumuz ve Çin’de yapılacak Gençlik Oyunları’na iki oyuncuyla katılacak olmamız bizim için önemli" diye konuştu.

Haberin Devamı

TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci ise 37 erkek ve 27 bayan takımın yer alacağı turnuvaya katılım rekoru kıracaklarına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yoğun katılım bizi biraz zorlayacak. Organizasyonu bitirmek için sadece 4 günümüz var. Yoğunluk nedeniyle ilk gün tek setlik maçlar oynatmak zorunda kalacağız. Final maçları televizyondan da naklen yayınlanacak. 15 bin liralık ödülü, ilk 6 sırada yer alan takımlara dengeli şekilde paylaştıracağız. İlk etabın arkasından Türkiye serimiz devam edecek. Önümüzde 17 organizasyon daha var. Geçen yılı ikiye katladığımızı söyleyebiliriz. Federasyon olarak plaj voleyboluna desteğimiz büyük. Amacımız bu sporu daha çok yayabilmek. Sadece izletmek değil oynatmak istiyoruz."

Haberin Devamı

Atlantis AVM Genel Müdür Yardımcısı Kubilay Cem Kabacan da böyle bir spor aktivitesinin içinde olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "İlk etabın Atlantis AVM’de yapılacak olması önemli. Spora destek veren bir alışveriş merkeziyiz. Kendimizi daha da geliştirerek ve neler yapabileceğimize bakarak bir sonraki noktalara varmak istiyoruz" dedi.

Atlantis AVM’de düzenlenecek TVF Pro Beach Tour, yarın başlayıp 1 Haziran Pazar günü sona erecek.