Gündem 'Tweet atarız yumurta da'

'Tweet atarız yumurta da'

Paylaş
'Tweet atarız yumurta da'

Üsküdar Validebağ Öğretmenevi'nde düzenlenen ve Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya'nın da katıldığı Üniversite Bölge Toplantıları'nın altıncısı, Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup tarafından protesto edildi

Validebağ Öğretmenevi’nde düzenlenen, Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya ile özel üniversitelerin öğrencileri ve yöneticilerini biraraya getiren toplantı Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup tarafından protesto edildi. Üzerinde "Şartlarımızı yerine getirmezsen tweet de atarız yumurta da" cümlesinin yazılı olduğu pankart ile dövizler taşıyan yaklaşık 30 kişi, "Eğitim hakkımız engellenemez" , "Parasız eğitim istiyoruz" ve "YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek" sloganları attı.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya ile görüşmek istediklerini söyleyen gruba izin verilmedi. Bunun üzerine topluluk toplantının yapıldığı binanın girişinde bir basın açıklaması yaptı.

Topluluk adına basın açıklamasını İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Gökçe Çiçek Kösedağı yaptı.
İstanbul Üniversitesi’nin girişindeki X-Ray cihazından çantasını göstermeden geçmeye çalıştığı için hakkında disiplin soruşturması açıldığını, bu soruşturmanın sonucunda bir dönem okuldan uzaklaştırma cezası aldığını hatırlatan Gökçe Çiçek Kösedağı, "Devrimci öğrencilere saldıran, onları yaralayan kişiler X-Ray cihazından serbestçe geçiyordu. Bu durumu eleştirmek istedim. Cezası bu oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

"TALEPLERİMİZİ İLETMEK İSTİYORUZ"

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’ya taleplerini iletmek istediklerini vurgulayan Gökçe Çiçek Kösedağı sözlerine şöyle devam etti:

"Göreve gelir gelmez ‘yumurta atmayın tweet atın’ diyen forum sayfası açıp belli konularda üniversitelilerin tartışmasına ve katılımına açan Gökhan Çetinsaya sanal alem açılımıyla demokrasi havariliği yapıyor. Oysa sanal alem dışında hakları için sokağa çıkan üniversitelilere randevu verilmiyor, öğrenciler toplantılara alınmıyor. Başkan bunlarla yetinmeyip her adımını çok dikkatli atıyor. Gerçekleştirilen toplantılar protesto ihtimalinin zayıf olduğu şehirlerde bir gün önceden duyurularak gerçekleştiriliyor. Merak ediyoruz. Çetinsaya neden bu kadar gizle kapaklı işler yapıyor? Bu kadar korktuğuna göre belli ki yine öğrenci düşmanı planları var hayata geçirmek istediği."

Açıklama metninde ayrıca düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması, polisin üniversitelerdeki varlığına son verilmesi istendi.

"YUMURTALARI TALEPLERİMİZ İÇİN ATIYORUZ"

Basın açıklamasının tamamlanmasının ardından Öğrenci Kolektifi üyesi 3 öğrenci, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya ile görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede öğrenciler taleplerini YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’ya sundu. Görüşmenin ardından dışarı çıkan öğrenciler, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’nın taleplerini dinlediğini, kendilerine bu konularla ilgili çalışma sözü verdiğini söylediler.

Haberin Devamı

Yumurta atma eyleminlerini taleplerini kamuoyuna anlatabilmek için gerçekleştirdiklerini anlatan öğrenciler, "Bize verilen sözler tutulmazsa bu eylemlerimiz sürecek" diye konuştular.

Topluluk daha sonra olaysız dağıldı.

Haluk ATALAY/İSTANBUL,(DHA)